K10%20Coworking%20%283%29.jpg
Matkustaminen on erinomainen keino ladata akkuja ja vahvistaa luovaa ajattelua. Lisäksi meille se tarkoittaa myös alitiuista muotoilun helmien metsästystä. Sen vuoksi Prahaan saapuessamme must see- listalla ensimmäisenä oli coworking-tila, K10.

Nykyaikaisen teknologian ansiosta työn tekeminen ei ole enää paikkaan sidonnaista. On virkistävää matkustaa välillä muualle ja työskennellä vaikka kahvilasta käsin. Kun Starbucks alkaa kyllästyttää, tutustumme kaupungin coworking-tiloihin. Helmikuun aikana meillä oli ilo vierailla Prahassa.

CASA%20K10%20-%2001.jpg

Coworking Prahassa

K10 avautui yleisölle kesäkuussa 2016. Se sijaitsee Tanskan suurlähettiläiden entisessä majapaikassa, joka rakennettiin aikoinaan 1912. Onneksi Tšekin hallitus piti huolen siitä, että talon julkisivu ja sisätilat ovat säilyneet lähes alkuperäisessä kunnossa kaikkien näiden vuosien ajan. 
Keväällä 2016 Story TLRS etsi toimistolleen uusia tiloja. Tiimi sai käsiinsä tarjouksen kyseisestä kiinteistöstä ja alkoi välittömästi visioida mahdollisuuksia. Niinpä Story TLRS vuokrasi kiinteistön itselleen ja muokkasi sen coworking-tilaksi. Nyt talon ovet ovat kaikille avoinna.

Coworking tila osoittautui niin suosituksi, että lopulta perustajat muuttivat itse toisiin tiloihin muutaman korttelin päähän. Meille K10 osoittautui enemmän kuin inspiroivaksi tilaksi ja erityisesti upeat sisustusratkaisut jäivät mieleen.

CASA%20K10%20-%2002.jpg

Tilaratkaisut

Yleisesti K10 coworking-tilan tunnelma on raikas ja elegantti. Tilassa on upea parkettilattia, korkeat huoneet ja koristeellinen alakatto. Eleganssia lisäävät kattokruunut ja vanhanaikaiset tapettipinnat. Työtiloissa kalusteet ja varusteet ovat kuitenkin nykyaikaisia. Coworking tilassa on useita neuvotteluhuoneita ja working loungeja. Tilasta löytyvät myös säiltyslokerot ja sekä itsepalveluna toimiva kahvila-alue. Vastaanottopalvelu toimii 24/7 tiistaista torstaihin. Coworking-tilan henkilökunta on kovin ystävällistä ja kaikissa tiloissa on tietysti toimiva wi-fi. 

K10 kannattaa kokea myös itse, jos matkustaa Prahassa. Ensikertalaiset pääsevät tilaan ilmaiseksi, mutta todennäköisesti haluat vierailla tilassa toisenkin kerran! :)