FB%202.jpg

Tämä artikkeli on jatkoa edelliselle julkaisulle, jossa jaoimme kokemuksiamme Helsingin coworking-tiloista. Valitsimme neljä kohdetta, joiden arvioinnissa keskityimme lähinnä tilallisiin ratkaisuihin:

CASA%20-%2003.jpg

#UMA Technopolis
Moderni ja käytännöllinen tila, useita toimipisteitä Helsingissä ja lähialueilla, hyvin suunnitellut tilat, ystävällinen henkilökunta ja erinomaista kahvia.

Website / Facebook / Twitter
Pohjoisesplanadi 39, 
Helsinki, Suomi, 00100 
(tarkista myös muut toimipisteet)

Onnistuneet tilaratkaisut:

 • Työpisteiden monipuolisuus. Kiertämällä koko kerroksen voit varmasti löytää itsellesi mieleisen työpisteen kattavasta valikoimasta. Vaihtoehtoina on sähköpöydällinen, perinteinen tai yksityinen työpiste tai huolettomasti voi istahtaa vaikka baaripöydän ääreen. 
 • Elegantti tyyli. Tämä coworking-tila on raikas ja valoisa. Erilaisista pintamateriaaleista ja väreistä syntyy yhdessä harmoninen kokonaisuus.
 • Kokonaisvaltainen palvelu. Hyvää suunnittelua täydentää hyvä palvelu. Tiloissa oleskelusta erityisn mukavaa tekevät pienet yksityiskohdat, kuten lukolliset lokerikot, monipuolinen kahvila-alue ja yhteisessä käytössä olevat toimistotarvikkeet pöydillä.

Parantamisen varaa: 

 • Säväytystä tyyliin. Vaikka tila on tyylillisesti todella miellyttävä on se samalla kovin kliininen. Jokin hauska elementti tai kotoinen kaluste elävöittäisi kummasti tunnelmaa.
 • Lisää sähköpöytiä. Ergonomian tärkeyttä ei voi kylliksi korostaa. Sähköpöydän avulla käyttäjät voivat vaihdella työasentoaan päivän kuluessa ja säästyä näin ikäviltä istumatyön ongelmilta. 
 • Akustiikan olemattomuus. UMA Technopolis sijaitsee Akateemisen Kirjakaupan 3. kerroksessa ja putiikin hälinä kantautuu väistämättä myös coworking-tilaan. Jatkuva melu on melko häiritsevää avotilassa työskentelevälle ja jonkinlainen ääneneristys olisi todella paikallaan.

CASA%20-%2004.jpg

#Mothership of Work
Suuri, monipuolinen ja kiehtova, ammattitaidolla suunniteltu tila.

Website / Facebook / Twitter
Pieni Roobertinkatu 9, 
00130 Helsinki

Onnistuneet tilaratkaisut:

 • Kokonaisvaltainen tyyli. Monikerroksinen coworking-tila on kauttaaltaan tyylillisesti saman oloinen. Tummat luonnonläheiset sävyt ja huolellisesti valittu kalustus luovat omalaatuisen tunnelman.
 • Toiminnallisuus. Tila on hyvin suunniteltu ja varusteltu. Tilaan mahtuu useita aulatiloja, 2 keittiötä, erikokoisia neuvotteluhuoneita, puhelinkoppeja sekä useita työpisteitä ja työalueita.
 • Mahtipontisuus. MOW on suuri ja monipuolinen. Tilaan mahtuu paljon yrityksiä ja yrittäjiä, mutta se on myös erinomainen tila tapahtumien järjestämiseen. Kova työ vaatii rankat huvit!

Parantamisen varaa:

 • Mukavampi ilmapiiri. Vaikka tummat värit sopivat mainiosti ravintolaan ja yhteisiin tiloihin, työtiloissa saisi olla enemmän pirteyttä ja kirkkaita sävyjä.
 • Opastus. MOW:ssa on monta kerrosta ja suunnistaminen niissä on välillä haastavaa. Talon kerroskartta löytyy kyllä MOW:n kotisivuilta, mutta se olisi hyvä asettaa näkyville myös kunkin kerroksen sisäänkäynnin yhteyteen. Vähintään kunkin kerroksen numero olisi hyvä laittaa selkeästi esille.
 • Logistiikka kuntoon. Tiukan turvajärjestelmän vuoksi tiloissa ei voi vapaasti liikkua kuin MOW-kortin avulla. Tilasta toiseen liikkuminen on haastavaa varsinkin kahvikuppi tai kaksi käsissä.

Yleisesti coworking- kierros oli hauska ja opettavainen kokemus. Työssämme pääsemme onneksi heti kokeilemaan onnistuneita tilaratkaisuja ja kehittelemään ratkaisuja ongelmakohtiin!