03a%20ACRE_entrance.jpg

Pääkaupunkiseudun kiinteistö- ja rakennusmarkkinoilla on nyt vilkasta. Muiden muassa nopeasti kasvavat yritykset etsivät alituisesti uusia toimitiloja. Viime vuoden lopulla aloitimme yhteistyön Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa. Heidän tavoitteenaan on tarjota korkealuokkaisia tutkimuksen, opetuksen ja kehitystyön kohtaamispaikkoja ja toimintaympäristöjä.

Toimeksianto

Tämä projekti alkoi juuri ennen joululomia ja kohteena oli Espoon Open Innovation House. Aalto-yliopistokiinteistöt Oy oli tuolloin löytänyt kohteeseen sopivan vuokralaisen ja tarvitsi nyt tasokkaat markkinointikuvat esityksensä tueksi. Talon tilalliset toiminnot oli mietittävä uudestaan potentiaalisen vuokralaisen tarpeisiin sopiviksi. Tiimillemme projekti oli ihanteellinen: onhan toimistotilojen suunnittelu ja visualisointi yrityksemme ehdoton ”sweet spot”!

Suunnittelualueeseen kuuluivat aulatilat ja ravintola ensimmäisessä kerroksessa sekä kolmannen kerroksen monitilatoimisto. Myöhemmin suunnittelimme ja visualisoimme lisäksi terassit ja co-working tilat.

02a%20ACRE_open%20office.jpg

01a%20ACRE_lounge.jpg
Startup -henkisiä tilaratkaisuja monitilatoimistossa

Sisustussuunnittelu

Kun laadimme markkinointikuvia kiinteistövälitykselle, vaatii se aina kohteena olevan talon erikoispiirteiden huomioon ottamista. Tässä tapauksessa liiketila itsessään on jo säväyttävä: avara ja valoisa. Lisäksi tilan keskeisenä elementtinä on näyttävä viherseinä.

Potentiaaliselle vuokralaiselle suunniteltu monitilatoimisto sisältää useita avotoimistoja, neuvotteluhuoneita, rentoja kohtaamistiloja ja tiloja hiljaiseen työhön. Aloitimme projektin määrittelemällä tarvittavat toiminnot ja hahmottelemalla ne kalustepohjapiirustukseen. Uusi vuokralainen toivoi startup -henkisiä tilaratkaisuja, mistä innostuneena monipuolistimme tiloja luonnonläheisillä ja erikoisilla elementeillä.

Myös yrityksen brändin näkyvyys on tärkeä osa sisustussuunnittelua. Uuden vuokralaisen tapauksessa yrityksen brändiväri on punainen, jota käytimme murrettuina sävyinä yhdessä vihreän kanssa. Avotoimistot ovat värimaailmaltaan neutraaleita, kun taas kohtaamisalueet ja hiljaisen työn tilat värikkäitä.

Brändiuudistus näkyisi myös 1. kerroksen sisääntuloaulassa. Uuden vuokralaisen lisäksi talon ravintoloitsija on vaihtumassa. Ravintola on kiinteässä yhteydessä sisäänkäynnin vierässä, joten näiden kahden liiketoiminnan yhdistyminen tilallisesti oli myös tärkeää visualisoida.

04a%20ACRE_restaurant.jpg
Näkymä ravintolasta sisäänkäynnille

Markkinointikuvat

Hyvät markkinointikuvat puhuttelevat. Tässä projektissa asiakkaan kanssa yhteisenä tavoitteenamme oli harkitulla suunnittelulla ja tasokkailla visualisoinneilla havainnollistaa Open Innovation Housen tilalliset mahdollisuudet.
Projektin edetessä, yksityiskohtaiset visualisoinnit auttavat kaikkia osapuolia hahmottamaan, miltä uudet toimitilat valmistuessaan näyttävät. Tuotamme asiakkaillemme myös kaikki toteutukseen tarvittavat piirustukset ja asiakirjat. Muutto uusiin tiloihin ei voisi olla hauskempaa!