Featured%20Image%201.jpg
Miten sitä paremmin ymmärtäisi hyvän suunnittelun päälle, ellei itse kokeilemalla. Sen vuoksi päätimme toteuttaa ”coworking ryöminnän” Helsingissä. Tässä artikkelissa julkaisemme meidän kokemuksemme!
Helsingissä on onneksi paljon coworking-tiloja. Kaikissa niissä on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta me päätimme keskittyä ainoastaan tilallisiin ratkaisuihin.

CASA%20-%2001.jpg
#1 Microsoft Flux
Ystävällinen ja täysin ilmainen tila Helsingin sydämessä.

Website / Facebook / Twitter
Korkeavuorenkatu 35, 
00130 Helsinki

Onnistuneet tilaratkaisut:

 • Monipuolisuus. Microsoft Fluxin tiloista löydät kaikki toimivan coworking-tilan avaimet: mukavat työpisteet, moninaiset neukkarit, avaran aulatilan, yhteisen keittiön ja yksityiset puhelinkopit.
 • Tyylitaju. Start-up henkinen, värikäs, hauska, mutta tavallaan erilainen tila on tunnelmaltaan erittäin kotoisa.
 • Yksityiskohdat. Hauskat tarrat, tikatut tekstiilit, huonekasvit ja taideteokset seinillä luovat tärkeän loppusilauksen.

Parantamisen varaa:

 • Kalusteiden ergonomisuus yleistiloissa. Kaikkein parhaat työtilat Microsoft Fluxissa on varattu talon omille startup-tiimeille. Näin ollen muille vierailijoille vapaassa käytössä ovat keittiö ja aulatilat. Näistä tiloista puuttuvat kuitenkin ergonomiset toimistokalusteet.
 • Opastuksen puutteellisuus. Tiesitkö, että heti sisäänkäynnin vieressä vasemmalla on näyttävä neuvotteluhuone? Jos et ole osallistunut Microsoft Fluxin opastetulle kierrokselle tämä ja moni muu tilallinen yksityiskohta saattaa helposti jäädä huomaamatta.
 • Keittiön käytettävyys. Keittiö sijaitsee tilan keskipisteessä ja vähäiset istumapaikat on usein varattu. Lounastajia ajatellen tilan kalustusta olisi hyvä monipuolistaa ja käyttötarkoitusta rajata.

CASA%20-%2002.jpg
#2 HUB13
Monipuoliset tilat yrityksille ja yksityisille henkilöille, erittäin keskeinen sijainti.

Website / Facebook / Twitter
Kaisaniemenkatu 13, 
00100 Helsinki

Onnistuneet tilaratkaisut:

 • Selkeä pohjaratkaisu. Tästä tilasta jopa ensikertalainen löytää nopeasti kaiken tarvittavan: neuvotteluhuoneet, yhteisen työskentelyaulan, seminaaritilan, keittiön ja nimetyt työpisteet. 
 • Keskeinen keittiö. Keittiö on samalla yksityinen ja kuitenkin kaikkia tiloja yhdistävä tekijä.
 • Täydellinen tapahtumille. Massiivinen seminaaritila on koko paikan keskipiste. Tila on rajattu lasiseinin, jotka eristävät ääntä täydellisesti, mutta tarjoilevat samalla visuaalisesti läpinäkymättömän tunnelman. Tämän ansiosta erinäisten tapahtumien järjestäminen coworking toiminnan ohella on näissä tiloissa vaivatonta.

Parantamisen varaa:

 • Selkeyttä tyyliin. Yleisesti HUB13 kaipaisi selkeästi pientä stailausta. Nuhjuisia tiloja voisi piristää kirkkaammilla väreillä, tyylikkäämmillä kalusteilla ja käyttäjälähtöisillä, tilallisilla kokemuksilla. 
 • Ergonomian tärkeys. Vaikka yleisessä työskentelyaulassa muutama korkea pöytä onkin, on niiden käyttö vähäistä. Kalustusta kannattaisi huomattavasti monipuolistaa ja työpöydät vaihtaa korkeussäädettäviin sähköpöytiin.
 • Kehitystä keittiöön. Keittiö sijaitsee keskeisellä paikalla, mutta on kooltaan kovin pieni. Ottaen huomioon tilan käyttäjien määrän, kevyt laajennus ei tekisi ollenkaan pahaa. 
   

Lisää coworking-tiloja luvassa ensi viikolla!