Designer%27s%20Home%20part%20II%20-%2003

Viime keväänä julkaisimme artikkelin suunnittelijan kodista. Artikkeli osoittautui kovin suosituksi ja lupasin silloin kertoa lisää aiheesta, sillä etsimme uutta asuntoa avomieheni kanssa. Syksyllä löysimme viimein upean kämpän aivan Mannerheimintien alkupäästä!

Lönnrotinkadun asuntomme oli vastikään remontoitu ja tyyliltään moderni. Sen sijaan nykyinen talomme on rakennettu jo 1938 ja asunnossamme on edelleen alkuperäinen keittiö. Asunnossa on aikoinaan asunut myös vuokraemäntämme, jonka äitipuoli teki asuntoon merkittävimmän muutoksen: purki väliseinän, joka erotti toisistaan makuuhuoneen ja olohuone-keittiön. Huoneet ovat korkeita ja siksi tilantuntu on aivan käsittämätön. 

Designer%27s%20Home%20part%20II%20-%20CA
Näkymä olohuoneesta työtilaan | Olohuone kuormalavojen päällä

Tilaratkaisut

Asunnossa on vain 50 neliömetriä. Meillä on käytännössä vain yksi tilava huone, jonka sisustaminen vaati luovuutta. Jaoimme tilan olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, työhuoneeseen ja keittiöön. Halusimme periaattelisesti erottaa tiloja toisistaan, siksi päätimme rakentaa korotetun lattian. Tähän tarkoitukseen käytimme kuormalavoja, jotka saimme ilmaiseksi eräältä työmaalta Munkkiniemestä. Kuormalavojen päälle suunnittelimme olohuoneen. 

Teemme paljon töitä myös kotona, minkä vuoksi haasteena oli yhdistää koti että toimisto. Massiivisilla verhoilla peitimme seinän, jota avomieheni käyttää ideakarttojen ja to do-listojen tekemiseen. Näin työt on helppo piilottaa tarvittaessa näkyvistä. Tilan puutteen vuoksi käytämme kuivausrumpua tulostimen pöytätasona. Kysymyksiä välttääksemme totuus on julistettu koneen luukussa tekstin muodossa.  

Designer%27s%20Home%20part%20II%20-%20CA
Vanhat kalusteet saivat kuparimaalilla tuunaten uuden ulkoasun

Kalusteet, värit ja materiaalit

Kotimme kalustuksessa yhdistyy uusi ja vanha. Erityisen ylpeitä olemme antiikki nojatuoleista, jotka löysimme Kierrätyskeskuksesta. Pöytien ja tuolien jalat maalasimme kuparimaalilla. Asuntomme hallitsevana värinä on vihreä – sekä kirkkaana Fatboyssa että tummempana sävynä nojatuolien verhoilukankaassa. 

Tilaratkaisujen suunnittelu yhdessä oli hauska projekti. On valtavan ihanaa asua Helsingin keskustassa ja kuunnella ratikan kiskojen kirskahtelua. Näkymä 4. kerroksesta Töölönlahdelle on vertaansa vailla!

-    Ida