Viime viikolla vierailimme ID Helsinki tapahtumassa tapahtumakeskus Telakalla. ID Helsinki on ehdoton ammattilaistapahtumien suosikkimme. Tutustuimme uusiin innovaatioihin, tapasimme kalustevalmistajia ja jälleenmyyjiä ja opimme taas uutta.

ID%20HKI%20-%20casa%2001.jpg
Iskun Tuoli 50 ja Kinnarpsin Deli

Suunnittelun klassikot

Iskulla oli ID Helsingissä suuri ja hauska osasto. Messuilla tutustuimme muun muassa tähän ihanaan tuoliin nimeltään Tuoli 50. Tästä tuolista on tullut jo yksi Iskun malliston klassikoista ja se on erityisen suosittu kodin sisustuksessa. Myöhemmin näimme sama tuolin Habitaressa useissa eri väreissä. ID Helsingissä Tuoli 50 oli yhdistetty upouuden Sarja-pöydän prototyypin kanssa. Pöydän suunnittelija on Henri Halla-aho.

Kinnarpsin Deli-tuoli on myös klassinen malli, joka voitti Reddot Award-palkinnon 2014. Tämän tuolin saa useilla eri jalkavaihtoehdoilla: metallisena, puisena tai vaikka pyörillä varustettuna!

ID%20HKI%20-%20casa%2002.jpg
Modeon liikuteltava työpiste ja Viccarben Up in the Air- sohvapöytä

Uudet innovaatiot

Suunnitellessamme toimistoja, Modeo on yksi yhteityökumppaniemme suosikki. Siksi olimme ilahtuneita nähdessämme Modeon uusia ja innovatiivisia kalusteratkaisuja. Yksi näistä oli liikuteltava työpiste, johon sisältyy pöytätaso ja laatikosto. Pöydän korkeus on muokattavissa ja toimii kätevästi Bluetoothin avulla. Myös Up in the Air sohvapöytä on mainitsemisen arvoinen, sillä kyseessä ei ole vain pöytä vaan miniakvaario..! Pöydän on suunnitellut espanjalainen Viccarbe ja Suomessa sitä myy Modeo.

ID%20HKI%20-%20casa%2003.jpg
Innofusorin akustiikkateos ja Softenin akustiikkapaneelit

Muotoja ja materiaaleja

Lisäksi mainittakoon muutamia muita mielenkiintoisia pinta- ja materiaaliratkaisuja. Innofusorin akustiikkaratkaisuihin tutustuimme jo Habitaressa vuosi sitten. ID Helsingissä yrityksen mallistosta oli esillä muun muassa Pala- akustiikkateos Blocks kokoelmasta.

Kolmiulotteisuus on selkeästi nyt in - se kävi selväksi ID Helsingissä. Tässä yksi hauska ratkaisu Softenin mallistosta.