Habitare 2016 on Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma, joka järjestetään kerran vuodessa. Tässä messujen parhaat palat eli Capture Designin top 5!

Signals-casa.jpg

1 Signals / Future’s Trend Insights

Signals oli aivan ehdottomasti Habitaren näyttelyiden kirkkainta kärkeä. Näyttelyn tavoitteena on ollut tutkia trendejä. Osasto rakentui tilalliseesti eri teemojen ympärille: sotku, juuret, taide ja rakkaus. Lähtiessä mukaan sai vielä rakkauskortin. Omassani luki: ”rakkaus on kuin hieno tehosekoitin, kaikki pyörii, välillä terät teroitin”.
Instagram
F
acebook

Laura%20V%C3%A4re-casa.jpg

2 The Block / Laura Väre 
Laura Väre ja Elina Ulvio jakoivat messuosaston Habitren The Block alueella. Messuilla esillä oli muun muassa Lauran ihana Aava-valaisin, joka on saanut inspiraationsa luonnosta. Valaisin on pian osa Nordic Hysterian mallistoa. 
lauravare.com

Muurame-casa.jpg

3 Muurame
Muuramen mallistoon uutuutena on tullut sininen väri ja silkkinen mattapinta. Suosittu Viisto- ruokapöytä on kehittynyt edelleen ja nyt yrityksen mallistosta löytyy myös Viisto- sohvapöytä. 50-luvalta asti toimineen Muuramen kalusteet perustuvat moduulimitoitukseen, minkä ansiosta niitä on helppo yhdistellä. 
muurame.com

Holi-casa.jpg

4 Holli
Hollin kalusteet tuotetaan Suomen Kauhajoella. Perheyrityksessä työskentelevät sisarukset Jaakko Rinta-Pukkila ja suunnittelijana Leena Niskanen. Hollin kalusteet ovat yhtä aikaa trendikkäitä ja klassisia eikä ole ihme, että yritys on saanut huomiota myös kansainvälisillä markkinoilla.
holli.fi

Block%20and%20Brick-casa.jpg

5 The Block / Tuulia Penttilä
Tuulia Penttilän puuhyllyt on valmistettu paikallisesta puutavarasta: koivu, tammi, saarni. Tuulia suunnittelee ja valmistaa tuotteensa omalla työhuoneellaan Fiskarsin alueella. Kokoelman parhaimmistoa on koirille ja kissoille suunnitellut seinähyllyt. Nämä ruokailukupit kiinnitetään seinään, jolloin lattian siivous hyllyn alta on äärettömän helppoa.  
tuuliapenttila.fi