Formex 2016 on Tukholmassa kahdesti vuodessa järjestettävä designmessu. Tässä messujen parhaat palat eli Marinan Top 5.

CS%200.jpg


1# NINA JOHANNA CHRISTENSEN
Nina Johanna Christensenin lasityöt ovat kauniita ja ainutlaatuisia. Nina on työskennellyt lasin kanssa jo 10 vuotta, mutta löytää edelleen uusia tekniikoita ja opettelee jatkuvasti uutta. Hänelle lasin puhallus on kuin meditaatiota: elämistä hetkessä.
www.ninajohannachristensen.com

CS%202.jpg

2# ZONE DENMARK
Nova One on sarja kylpyhuoneen varusteita. Tanskalainen muotoilu on tunnetusti miellyttävän yksinkertaista. Tämä kokoelma viehätti sulavan muotoilunsa ansiosta.
www.zone-denmark.dk

CS%201.jpg

3# ANETTE JAKOBSSON
Anette Jakobsson työskentelee Tukholmassa tekstiilitöiden opettajana. Tämä tekstiilikokoelma on hänen ensiaskeleensa yrittäjänä. Graafiset, geometriset muodot sopivat hyvin moderniin, skandinaaviseen kotiin.
www.anetteform.se

CS%203.jpg

4#RUST ME
Ekologista muotoilua turpeesta, lehdistä ja kaarnasta. Rust Me on nuori yhteisö, joka markkinoi nuoria muotoilijoita Baltian maista. Näissä tuotteissa viehättää niiden kestävä muotoilu ja ekologisuus. Erityisen viehättäviä olivat kaarnakulhot ja turvepaneelit.
www.rustmedesign.com

CS%204.jpg

5# LITEN JIZO
Lena Sandön suunnittelema Liten Jizo on yhdistelmä japanilaista Jizoa ja ruotsalaista Hus-Trollia, jonka tehtävänä on suojella ja tuottaa onnea. Jokaisella 5 kilon betonipatsaalla on myös pienen pieni, liikuteltava ”pikkuveli” piilossa taskussaan. Liten Jizoa valmistetaan 7 eri värissä. Tämä hymy sulattaa!
www.litenjizo.com