Heinäkuun lopulla vietimme viikon Como-järvellä Italiassa. Aurinkoiset järvimaisemat vaihtuivat suurkaupungin hälinään kun loppuviikosta suuntasimme Milanoon. Majapaikkamme kaukainen sijainti osoittautui lopulta eduksemme, sillä samoilla kulmilla sijaitsi modernin taiteen museo, Prada Foundation.

Prada%20%284%29.jpg
Prada Foundationin kultainen päärakennus

Prada%20%283%29.jpg
Modernin arkkitehtuurin ja vanhan tislaamon tyylikäs sulautuma 

Arkkitehtuuri ja tyyli
Aikoinaan tislaamona toiminut rakennus muuntui massiiviseksi kulttuurikeskukseksi arkkitehtitoimisto OMAn toimesta. Sen koommin alue on laajentunut uusilla rakennelmilla ja sisältää nyt muiden muassa 11 000 taiteelle omistettua neliömetriä. Lisäksi alueelta toimii kirjasto, kahvila ja suurehko auditorio.

Prada Foundationin kampus on yhdistelmä teollista ja modernia arkkitehtuuria. Uudet rakennelmat on tyylikkäästi sulautettu ikivanhaan tislaamoon. Kampuksen päärakennus on maalattu kultamaalilla ja pääväylät päällystetty puulaatoilla. Elokuvaohjaaja Wes Andersonin suunnittelema kuppila tavoittaa onnistuneesti klassisen, italialaisen kahvilan tunnelman. 

Prada%20%282%29.jpg
Yksityiskohtia kampuksen materiaaleista

Prada%20%281%29.jpg
Klassista, italialaista kahvilatunnelmaa Prada Foundationin kampuksella

Näyttelyt
Prada Foundation pyrkii tuomaan yhteen erilaisia tekijöitä ja tapoja tehdä taidetta. Kampuksella kohtaavat kirjallisuus, elokuvat, musiikki, tiede ja taide. Valitettavasti alueella suunnistaminen on hankalaa eikä näyttelyiden anti ollut kummoista. Parhaiten mieleen jäi salaperäinen huone, johon astuessa saavuimme keskelle amerikkalaisen kauhuelokuvan kohtausta!

Ida Broms, Capture Design Oy