taliassa riittää loputtomasti luovuutta ja kauneutta. Heinäkuun lopulla matkustimme Comolle, mistä siirryimme viikon lopulla Milanoon. Tänään meillä on ilo jakaa kanssanne matkamme parhaat palat. Ikonisten brändien, kuten Alfa Romeon ja Bialettin, matkalla riitti paljon nähtävää, joka herätti iloa ja inspiraatiota.

Italy%20%288%29.jpg


Italy%20%284%29.jpg

Italy%20%286%29.jpg
Italian Como-järvellä

Comojärvellä

Comon lumoavat maisemat ikuistimme useasta näkökulmasta. Matkustimme vesiteitse kylästä toiseen ja Comolla meidät kuljetti vuorten rinteille rinnehissi. Villa del Balbianello oli juuri niin kaunis kuin Googlen kuvahaku antaa olettaa!

Milanossa

Milanossa vaelsimme aivan ensimmäiseksi ihailemaan ihmeellistä Duomo di Milanoa. Katedraalin aukiolla meitä ihastutti myös mahtaileva Emanuele II leijonaveistos. Päätimme siis silmäillä taideteosta aivan lähietäisyydeltä - olimmehan tulleet Milanoon asti sitä katsomaan!

Italy%20%2811%29.jpg

Italy%20%2810%29.jpg

Italy%20%289%29.jpg
Monumento a Vittorio Emanuele II Piazza del Duomolla

Italy%20%2812%29.jpg

Italy%20%2813%29.jpg
Legendaariset ja arkkitehtonisesti erikoiset “sienitalot” Maggiolinassa, Milanossa

Maggiolinassa

Matkaoppaamme ansiosta löysimme Maggiolinasta historialliset ”sienitalot”. Nämä 1960-luvulla purku-uhan alle joutuneet ihastuttavat rakennukset ovat sittemmin remontoituna tarjonneet uniikin kodin asukkailleen.

Italy%20%281%29.jpg
Stefano Boerin Bosco Verticale 

Porta Nuovalla

Arkkitehtuurin taidonnäytteitä ei ollut haastavaa löytää Milanosta. Kaupungin sydämessä kohoava Bosco Verticale on vaikea sivuuttaa; niin ylväs ja futuristinen rakennus on. Aukiolla seistessä olo on epätodellinen. Näiden kahden tornitalon parvekkeilla kukoistaa yli 900 puuta.

Porta Nuovalla sijaitsevat rakennukset on suunnitellut Stefano Boeri. Toivottavasti vastaavia ratkaisuja nähdään tulevaisuudessa enenevässä määrin suurkaupungeissa.

Ihanat sisustusratkaisut

Matkallamme löysimme lisäksi useita ravintoloita ja kahviloita, joiden sisustusratkaisut ja herkullinen ruoka saivat meidät ihastumaan. Seuraavissa artikkeleissamme sukellamme Como-järven Cafe Vintage Jazzin ja Milanon Obicà Mozzarella Barin tarinoihin. Pysy mukana!

Ida & Marina, Capture Design