Facebook%203.jpg

Kesän taittuessa syksyksi vietimme päivän Tallinnassa uuden projektin aloituspalaverissa. Tallinn Museum of Orders of Knighthood avautuu syksyn 2016 aikana Tallinnan keskustaan. Museo käsittää asiakkaamme henkilökohtaisen kunniamerkkien kokoelman. Meidän tehtävänämme on suunnitella museolle oma matkamuistomallisto. 


Mikä on kunniamerkki?
Img%20%282%29.jpg
Kaulanauha asiakkaamme yksityiskokoelmista

Kuninga Restoranin alle holvikellariin koottu näyttely koostuu laajasta, kansainvälisestä kokoelmasta kunniamerkkejä kuninkaiden ajoista nykypäivään. Kunniamerkkejä on käytetty läpi historian kunnia-arvon osoittamiseen, ansioituneiden henkilöiden palkitsemiseen ja lahjomiseen. Erityisen viehättävää on nähdä erilaisten kulttuurien vaikutus kunniamerkkien tyyliin. Merkkeihin liittyy suuria tarinoita, jotka paljastuvat museon avautuessa yleisölle.

Suunnittelusta toteutukseen
Img%20%283%29.jpg
Kahvitauko Kohvik Must Puudelissa

Saatuamme kattavan opastetun kierroksen museossa, siirryimme läheiseen ravintolaan keskustelemaan yhteistyöstä. Näyttely kokonaisuudessaan on ainutlaatuinen, mutta kunniamerkkien tarinat suurelle yleisölle tuntemattomia. Sen vuoksi museon tavoitteena on luoda näyttelyn rinnalle uniikki matkamuistokokoelma, jossa kunniamerkit yhdistyisivät käytännöllisesti nykyaikaan. Ideoita syntyi paljon: heijastimet, peilit, värityskirjat.. Lisäksi tavoitteena on tuottaa museolle muutama oma kunniamerkki. 

Tapaamisen jälkeen siirryimme Kohvik Must Puudeliin. Tehtävämme projektissa oli nyt selvä ja jatkoimme malliston ideointia kahvilassa. Kun malliston sisältö on määritetty, jatkamme tyypilliseen tapaamme suunnittelua 3D- ohjelmien avulla. Yksityiskohtaisten visualisointiemme ansiosta ideoiden esittely ja toteutus on mutkatonta. Projektin etenemistä voit seurata blogistamme!

Vieraile museon kotisivuilla: www.tallinnmuseum.com

Ps. Mitä sinä haluaisit ostaa matkamuistoksi? Näin varhaisessa suunnittelun vaiheessa on muuten erinomainen hetki vaikuttaa. Heitelkää meille ideoita!

Ida Broms, Capture Design Oy