Featured%20Image.jpg

Tässä ravintolassa voit siirtyä takaisin menneisiin aikakausiin ja samalla nauttia aidosta italialaisesta tunnelmasta hyvien viinien ja maukkaan ruoan äärellä.

Ravintolaa meille suositteli Airbnb –huoneistomme paikallinen omistaja. Vintage Jazz Food & Wine on Comon keskustassa sijaitseva pieni ravintola. Nuorekas ravintola on maanantaita lukuun ottamatta päivittäin auki ja tarjoilee aamupalaa, lounasta, päivällistä ja aperitiiveja. 

Vintage vs. retro
Vintageksi lasketaan esineet, joilla on arvoa esimerkiksi harvinaisuutensa tai ainutlaatuisten ominaisuuksiensa vuoksi ja joiden ikä on yli 20 vuotta. Retro sen sijaan jäljittelee muotokielessään jotakin aikaisemmin vallassa ollutta tyylisuuntaa ja sopii mielestäni paremmin määrittelemään ravintolan tyyliä. Tunnelman luovat eripariset tuolit ja taulut seinillä, kuluneet nahkaiset nojatuolit, pienesineiden huolettomuus ja nurkissa lojuvat puulaatikot. 

Cafe%20Vintage%20%282%29.jpg
Vintage tunnelmaa ravintola Vintage Jazz Food & Winessa Comolla

Cafe%20Vintage%20%283%29.jpg
Ravintolan hauskoja yksityiskohtia

Ravintolan tunnelmaa virtaa sisältä ulos, sillä julkisivun lasiovet avautuvat suoraan kadulle. Kadun puolelle on sijoitettu korkeita pöytiä ja täällä paikalliset nauttivat iltapäivän tunnelmasta. Ruokalistalta löytyy perinteisiä, italialaisia herkkuja ja kansainvälisiä klassikoita sekä laaja valikoima erilaisia viinejä. Täällä maistelimme muun muassa Pasta Pomodoroa ja Tartarea, joka on raakalihapihvi. Jos haluat tietää aiheesta lisää, lue koko tarina Gourmet Passin sivuilta.

Vintage Jazz Food & Wine sijaitsee osoitteessa Via Olginati 14. Jos olet aikeissa matkustaa Comolle, tähän ravintolaan kannattaa tutustua!

Ida Broms, Capture Design Oy