Formex 2016 on Tukholmassa kahdesti vuodessa järjestettävä designmessu. Tässä messujen parhaat palat eli Idan Top 5.

Braskotten%20-%2001.jpg

1# BRASKOTTEN
Braskotten myy käpyjä kauniissa lahjapaketissa. Yrityksen tarina alkoi, kun Robert Kraft luki naistenlehdestä, kuinka käpyjä voisi käyttää tehokkaasti sytykkeenä ja alkoi kehittää ajatusta edelleen. Braskotten on oivallinen tuliainen vaikka päivälliskutsuille!
www.braskotten.se

Jonathan%20Adler%20-%20CASA.jpg

2# JONATHAN ADLER
Jonathan Adler on amerikkalainen muotoilija ja savenvalaja. Juridiikkaa opiskellut mies löysi kutsumuksensa jo nuorena ja vaihtoi suin päin alaa. Nyt kokoelmaan kuuluu asitoita, huonekaluja, tekstiilejä ja kodin pienesineitä.
www.jonathanadler.com

TeddySit%20-%20CASA.jpg

3# TEDDYSIT
TeddySit on lastenistuin, jonka ensimmäisen prototyypin yrittäjä, Pia Ravh Thyssen, valmisti omalle lapselleen jo 10 vuotta sitten. Varsinainen liiketoiminta alkoi reilut kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen yhteistyö on jatkunut muun muassa lastentarhojen ja ravintoloiden kanssa. 
www.teddysit.dk

G%C3%B6teborgs%20Fabrikerna%20-%20CASA.j

4# GÖTEBORGS FABRIKERNA
Trollit ovat kaikille tuttuja lapsuudesta. Nyt Göteborgs Fabrikerna valmistaa keraamisia ”onnentrolleja” koriste-esineiksi koteihin. Yrityksen tuotevalikoimasta löytyy myös astioita ja kodin tekstiilejä.
www.goteborgsfabrikerna.se

Americana%20-%20CASA.jpg

5# AMERICANA
Americana on ruotsalais-amerikkalaisen pariskunnan omistama yritys, jonka tuotevalikoima on ihailtavan autenttinen. Suosituimpia tuotteita ovat muoviflamingot, erinäiset vintage-julisteet ja massiiviset valokirjaimet. 
www.americanaclassicvintage.com