Kuten olet saattanut arvata, Capture-blogia ylläpidetään WordPressin kautta. Alun perin sivusto toimi myös kotisivunamme ja pystytettiin ystävämme, web-suunnittelija Annya Presnyakovan avustuksella. Ohjelmoinnin suhteen pyrimme kuitenkin jatkuvasti kehittämään myös omia, toistaiseksi vähäisiä taitojamme.

Eilen (tiistaina 10.5.) Exove tarjosi upean mahdollisuuden oppia lisää WordPressin ihmeellisestä maailmasta Helsingissä järjestetyssä WordPress Caféssa. Oppitunnin lisäksi pääsimme tutustumaan myös Exoven Ruoholahden toimitiloihin, mikä on aina meille suunnittelijoina arvokasta.

WPC%20CC.jpg
Exoven räväkkä, mutta kutsuva lounge

WPC%20%283%29.jpg
Vapaata keskustelua ja verkostoitumista

WordPress Cafe parittomina kuukausina, kuukauden toisena tiistaina järjestettävä tapahtuma Exoven tiloissa osoitteessa Itämerenkatu 1. Tapahtumaan sisältyy yksi opetusluento, minkä jälkeen osallistujilla on mahdollisuus vapaaseen keskusteluun ja verkostoitumiseen.

WPC%20%286%29.jpg
Yleiskatsaus SVG-ikonien käyttöön Sami Keijosen johdolla

Tällä kertaa luentoa piti Sami Keijonen, joka kertoi SVG-ikonien eduista verrattuna kirjain-ikonien käyttöön verkkosivuilla. Sami esitteli myös Iconmoon-sovelluksen, joka on erittäin hyödyllinen alusta SVG-ikonien luomiseen, etsimiseen ja konvertoimiseen.

WordPressin käytöstä löytyy hurja määrä tietoa Internetistä. WordPress Cafén pääasiallinen tavoite ei kuitenkaan ole ainoastaan kouluttaa ja toistaa tätä sisältöä luennon muodossa, vaan tapahtuman tärkeys piilee tietysti verkostoitumisessa. Näissä tapahtumissa tavataan uusia tuttavuuksia, jaetaan kokemuksia ja keskustellaan yhteisistä kiinnostuksen kohteista.

WordPress Cafe järjestetään seuraavan kerran tiistaina 13. syyskuuta kesätauon jälkeen. Muistathan merkitä jo nyt kalenteriin – tavataan Itämerenkadulla!

Marina Smirnova, Capture Design