Tällä viikolla Helsingissä koetaan ennen näkemätön määrä muotoiluun liittyviä näyttelyitä ja tapahtumia, kun Aalto Festival esittelee Aalto-yliopiston opiskelijoiden lahjakkuuden, luovuuden, innovatiivisuuden ja tietysti yhteistyön tuloksia. Tiistaina vierailimme tapahtumaketjun avajaistilaisuudessa, joka järjestettiin Kiasmassa. Samanaikaisesti esillä oli Industrial Design Business Management  -osaston teollisen muotoilun projekteja.

IDBM%2000.jpg
Aalto Festivalin avajaistilaisuudessa


Lisätietoa teollisen muotoilun projekteista saimme Aallon maisteriopiskelija Mukund KPlta. Nyt Kiasmassa esillä olleet tulokset ovat syntyneet puolen vuoden ajan jaksolla, jolloin 12 monialaisen tiimin tavoitteena oli luoda ja kehittää uusia palveluja, käyttökokemuksia tai tuotteita kansainvälisille ja paikallisille yrityksille ja yhteisöille. Projektin kulussa Aalto-yliopistolla on päävastuu yhteistyökumppaneiden hankinnassa, joita tänä vuonna olivat muiden muassa Paulig ja Helsingin kaupunki, sekä kullekin projektille sopivan tiimin kokoamisesta.

Näiden yhteistyöprojektien suurin etu on ryhmien monialaisuus. Tiimit koostuvat Aalto-yliopiston ja muiden yliopistojen maisteriopiskelijoista ja sisältävät näin tietoa, taitoa ja osaamista niin muotoilun, liiketoiminnan kuin tekniikankin alalta. IDBM Programme on erittäin hyödyllinen ja avartava kokemus opiskelijoille, jotka oppivat ryhmässä työskentelemään erilaisten alojen asiantuntijoiden kanssa.

Ohjelma on loistava mahdollisuus myös yrityksille ja yhteisöille, jotka opiskelijoiden tuoreiden ideoiden ja ajatusten myötä pääsevät nauttimaan innovatiivisesta yhteistyöstä. Tänä vuonna projektit painottuivat julkisen puolen ja sosiaalipalveluiden sektorille.

Entistä mielenkiintoisempia tapahtumia ja näyttelyitä avautuu muun muassa Arabian yliopistokampukselle ja Espoon Design Factorylle seuraavien kahden viikon aikana. Tarkista Aalto Festivalin aikataulu ja tule kokemaan ja näkemään lisää!

IDBM%200.jpg

IDBM%201.jpg

IDBM%202.jpg

IDBM%203.jpg
IDBM projektien tuotosten loppunäyttely; verkostoitumista ja juhlahumua kuohuvan kera!

 

Marina Smirnova, Capture Design Oy