Kuten viime viikolla kerroimme, osallistuimme Finnish Design Shopin suunnittelukilpailuun, jonka tavoitteena oli suunnitella Finnish Design Shopin mallistoon ja suomalaiseen kotiin sopivia sisustustuotteita. Lisäksi FDS toivoi ratkaisuiden olevan helposti tuotettavia, pakattavia ja postitse lähetettäviä. Vaikka finaalipaikat jäivät osaltamme saamatta, oli projekti antoisaa vaihtelua muiden töiden lomassa. Yhteistyössä ideoimme ja tuotimme kaksi tuotetta, joista viimeksi esiteltiin saniteettitilojen hyllyjärjestelmä, "Juna". Toinen ideamme sai työnimekseen "Matruska", ja lähti lopulta samalla nimellä kilpailuun.

FDS_1.jpg
 Capture Designin Finnish Design Shopille suunnittelema ja visualisoima keittiön kulhosarja, Matruska


FDS_2.jpg
Capture Designin tuottamat Matruskan mittakuvat

Matruska on yhdeksän kulhoa käsittävä paketti, jonka yksinkertainen mekaniikka perustuu venäläisen maatuska-nuken toimintaperiaatteeseen. Toisin kuin vastaavat tuotteet markkinoilla, Matruska on ennen kaikkea kaunis sisustuselementti, joka yllättää käytännöllisyydellään. Pinoutuvuutensa ansiosta Matruska sopii pieneen tilaan tai kätevästi vaikka postipakettiin. Tuotteen ulkokuori on valmistettu korkista, joka on vedenkestävä, 100% luonnonmateriaali. Sisäpuolen muoviosa on helppo pestä käytön jälkeen.

FDS_3.jpg
Ideoita ja ideointia matkan varrelta:
Corbe - The Fifty United Plates | Offect – Cloud | Oikimus Design – 5+5 | Dackelid-Form – Accordion Stool

Tuotekehittelyn alkuvaiheessa ideoimme useita ehdotelmia, joissa pinoutuvuus, koottavuus ja kokoon taitettavuus olivat pääosassa. Emme kuitenkaan halunneet tuottaa halpoja kertakäyttöratkaisuja, jotka eivät olisi sopineet Finnish Design Shopin tyyliin. Kokosimme myös kasan ideakuvia ja selvitimme, mitä on jo tehty. Tuotekehitysprojekti vaati myös perinpohjaista materiaalitutkimusta tuekseen. Jälleen kerran tärkein työkalumme oli 3D-mallinus, jonka avulla sekä työstettii muotokieltä että visualisoitiin näyttävät esityskuvat!

Ida Broms, Capture Design