Vaajakosken visualisointiprojekti on osaltamme saatettu onnistuneesti päätökseen ja meillä on tänään ilo julkaista Rakennuspalvelu P & P Heikkisen kanssa yhteistyössä toteutetun projektin hedelmiä. Kuten jo aikaisemmin kerroimme, Saunarannantien rinteeseen kohoaa kaksi hulppeaa rivitaloa sekä rantasauna, jonka suurista ikkunoista voi ihailla suomalaista järvimaisemaa.

PPH%202.jpg


Rannan tuntumaan on tarkoitus rakentaa myös venelaituri, jossa lepäävät isommatkin huvijahdit. Projektilla oli siis jo alkujaan huikeat lähtökohdat ja kuvakulmista päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen. Tästä huolimatta Saunarannantien mallinnus ja visualisointi oli yksi haastavimmista julkisivuprojekteistamme. Jyrkkä, metsäinen maasto rantoineen ja järvineen vaati sekä hyvää mallinnustaitoa että erehtymätöntä visuaalista silmää; asetelman olisi oltava lyömätön!

PPH%204.jpg
Capture Deisgnin tuottama tekninen visualisointi Saunarannantien rivitaloista

Yhteistyömme Rakennuspalvelu P & P Heikkisen kanssa alkoi jo lähes kaksi vuotta sitten. Jyväskylän alueella toimiva yritys on erikoistunut rakennushankkeisiin ja käyttää visualisointejamme kohteidensa ennakkomarkkinointiin; asuntojen ostajat pyritään löytämään jo ennen kohteen valmistumista. Tällaisissa projekteissa hyvin laadittu toimeksianto on onnistuneen lopputuloksen avain. Projektin aloittamiseksi tarvitsemme tarkat pohja- ja julkisivukuvat sekä viimeistellyn asemakaavapiirustuksen. Lisäksi asiakkaamme täyttävät kirjallisen toimeksiantolomakkeen, jossa tavoitteena on ymmärtää esimerkiksi, minkälaista tunnelmaa kuvaan haetaan.

Muotoilun ammattilaisina pidämme huolen siitä, että kuvakulma on toimiva; ensivaikutelma on kaiken a ja o. Kuvan tulisi puhutella asiakkaamme asiakasta ja siksi laadukas viimeistely on myös tärkeää. Saunarannantien rivitalosta tulee upea, mutta sen lisäksi asuinalueen etuina on sijainti järven rannalla, luonnon keskellä. Alueella voi harrastaa; liikkua ja purjehtia, saunoa ja uida. Kaiken tämän halusimme vangita yhteen kuvaan.

PPH%203.jpg
Elämänmenoa Saunarannantiellä Vaajakoskella. Visualisointi: Capture Design Oy

Suuret kiitokset Rakennuspalvelu P & P Heikkiselle taas kerran yhteistyöstä!

Ida Broms, Capture Design Oy