Kaikille suunnittelijoille on joskus virkistävää ja hyödyllistä ottaa osaa alan kilpailuihin. Projektiemme lomasta pyrimme aina järjestämään aikaa tällaiselle oheistoiminnalle osallistumalla kaikkein kiinnostavimpiin kilpailuihin, kuten Nespresson Positive Cup Challangeen tai Finnish Design Shopin suunnittelukilpailuun. FDS-suunnittelukilpailun voittajat julkaistiin aivan vastikään tänä talvena. Kahdella kilpailutyöllämme emme valitettavasti päässeet finalistien joukkoon, mutta kilpailu oli ehdottomasti osallistumisen arvoinen. Osallistumisen myötä heitimme estoitta luovimmat ideat kehiin ja seuloimme sitten vahvimmat ehdotukset esitystä varten. Nyt meillä on ilo jakaa ehdotelmamme myös lukijoidemme kanssa!

FDS_1_4.jpg


FDS_1_1.jpg

FDS_1_3.jpg
Capture Designin suunnittelema ja visualisoima Modulaarinen ”Juna”-hylly

FDS-suunnittelukilpailun tavoitteena oli tuottaa kodin esineitä, jotka sopisivat Finnish Design Shopin tuotevalikoimaan, olisivat helposti tuotettavia, pakattavia ja postitse lähetettäviä. Kaikista ideoistamme valitsimme kaksi parasta, joista toinen suunniteltiin kylpyhuoneeseen, toinen keittiöön.

Kylpyhuoneeseen suunniteltu modulaarinen ”Juna”-hyllyjärjestelmän avulla tavoitteena on ratkaista modernin kylpyhuoneen pienesineiden järjestely- ja säilytysongelmia. Järjestelmä koostuu perusosasta, johon hyllyosat kiinnitetään. Tuote pakkautuu kätevästi pieneen tilaan: perusosa on kevyt ja kapea, kangashyllyt kasaan taittuvia ja kiinteät hyllyt pinoutuvia. Peruspaketin lisäksi hyllyjärjestelmään voi helposti tilata lisäosia ja laajentaa näin tuotteen toimintoja. Hyllyjärjestelmässä käytetyt materiaalit ovat bambu, kangas sekä käytännöllinen ja ekologinen puukomposiitti.

Lopullinen versio syntyi syvällisen pohdinnan, yrityksen ja erehdyksen kautta. Joustava lähestymistapa on tuotesuunnittelussa tärkeää – pitkällä tähtäimellä suunniteltaessa on myös tärkeää kuulla käyttökokemuksia ja jalostaa näin tuotetta. Yhteistyössä muiden suunnittelijoiden kanssa syntyvät vahvimmat tulokset, joten panosta tiimiin ja tartu heti seuraavaan tilaisuuteen! J

FDS_1_2.jpg
Otteita tuotekehittelyn alkuvaiheilta

Lisää FDS-suunnittelukilpailun tuotoksia tulossa pian – pysy mukana!

Marina Smirnova, Capture Design Oy