3D-todellisuudessa kaikki on mahdollista; nykyaikainen teknologia on avannut visualisoinnin ja animoinnin ammattilaisille aivan uusia ovia. Myös Capture Designilla me uskomme kuvan voimaan. Työssämme 3D-mallinnus on tärkein työkalumme ja siitä kerromme mielellämme lisää.

Main%20image.jpg


1_Geometry.jpg
Koostuu 3D-objekteista.

Kun tilan kalusteet, pinnat ja värit on määritelty ja käsissämme on valmis suunnitelma (oma tai asiakkaamme laatima), alamme rakentaa 3D-mallia. Käytössämme on laaja kalusteiden ja materiaalien objekti-kirjasto, mutta useita kappaleita mallinnamme myös itse polygoneja apuna käyttäen. Kun malli on rakennettu viimeistä yksityiskohtaa myöten lisäämme tilaan valaistuksen.

2_Lighitng.jpg
Valaistus jäljittelee luonnollista ja teollista valoa.

Oli kyseessä sisä tai ulkotila, valaistus tulee aina rakentaa huolella, jäljitellen realistista tilannetta. Sen vuoksi sisustusvisualisoinneissa luonnollinen valaistus rakennetaan yksinkertaisesti siniseen vivahtavalla valotasolla sekä aurinkoa jäljittelevällä lämpimällä valopallolla, jotka sijoitetaan ikkunoiden läheisyyteen. Viehättävä yhdistelmä syntyy yhdistämällä kylmää ja lämmintä valoa. Jokaiselle valonlähteille voi määritellä tehon ja värin erikseen.

Kun valaistus on saatu toimimaan, viimeiseksi työstämme materiaalit. Materiaalit eivät ole vain yksinkertaisia kuvapintoja vaan niistä jokaiselle tulee määritellä myös liuta muita muuttujia. Muuttujia ovat esimerkiksi materiaalin heijastavuus, pinnanmuodot ja läpinäkyvyys. Materiaalit kannattaa laatia huolella, sillä se vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka realistinen lopputulos saavutetaan.

3_Derome_Ready.jpg
Valmis lopputulos – suunnittelun tehokas työkalu.

Kun geometria, valaistus ja materiaalit on asetettu, tietokone laskee; eli rendaa, kuvan. Rendauksen aikana tietokone laskee valojakauman tilassa, ottaen huomioon valon heijastumisen objektien pinnoista, luo varjot ja heijastukset todellisuuteen pohjautuen. Tämän koneen ja ihmisen yhteistyön tuloksena syntyy upea 3D-visualisointi.

3D-mallinnuksesta kiinnostuneille, olen aikeissa koota laajempia artikkeleita kooten yhteen tietoa, johon olemme itse perehtyneet opintopolullamme. 3D-mallinuksen oppii vain yrityksen ja erehdyksen kautta; aloita siis jo tänään! Tärkeää on muistaa viisi perusasiaa: hyvä suunnittelu ja sommitelma sekä harkittu geometria, valaistus ja materiaalit. Heikoin näistä edustaa koko kuvaa; tähtää siis aina korkealle jokaisessa vaiheessa! 

Marina Smirnova, Capture Design