Ensimmäinen Girls in Techin organisoima Skills Bootcamp järjestettiin tänä viikonloppuna. Girls in Tech alkoi Yhdysvalloista ja levisi sitten onnistuneesti maailman laajuiseksi ilmiöksi. Liike on nyt viimein saavuttanut myös Skandinavian maat alkaen Helsingistä. Girls in Techin tavoitteena on rohkaista naisia kunnianhimoisempiin uravalintoihin ja rakentamaan yhdessä teknologiabisneksen tulevaisuutta.

GIT%201.jpg


GIT%202.jpg
 Ensimmäinen Skills Bootcamp

Girls in Tech yhdistää useita instituutioita, yrityksiä ja organisaatioita, joiden tavoitteena on tavoittaa ammattitaitoiset naiset ympäri maata. Onnistuneesti järjestetty Skills Bootcamp tarjosi osallistujilleen useita erilaisia käytännön työpajoja, innostavia esityksiä ja puheita sekä tietysti mahdollisuuden verkostoitumiseen. Tapahtuman ilmapiiri oli erittäin positiivinen, rohkaiseva ja tuottava. Itse onnistuin edistämään omia front-end koodaustaitojani osallistumalla ohjelmoinnin työpajaan. Työpajaa ohjasivat ohjelmoinnin ammattilaiset ja opetus perustui Margarita Obraztsova valmistelemaan helppokäyttöiseen step-by-step tutorial -opetusaineistoon.

Tapahtuma järjestettiin Girls in Techin yhteistyökumppanin Tuxeran liiketiloissa Ruoholahdessa. Omasta mielestäni tila sopi erinomaisesti käyttötarkoitukseen; sisustussuunnittelijana tiedän hyvin, miten paljon ympäristö vaikuttaa motivaatioon.

GIT%204.jpg
Onnistuneen tapahtuman elementtejä: hyvä ruoka ja vielä parempi seura!

 GIT%203.jpg
Maria Boychenko & Elena Zozulya Tuxeran avarissa liiketiloissa Ruoholahdessa.

Skills Bootcampin lisäksi Girls in Tech valmistelee jatkuvasti uusia, vastaavia tapahtumia, joihin osallistuminen herättäisi yhtä paljon kiinnostusta. Liike järjestää esimerkiksi vierailuja suuriin teknologia-alan yrityksiin, kuten Microsoftille tai Zalandoon. Girls in Tech on lisäksi aloittamassa pian uutta mentori-ohjelmaa, kertoo yksi järjestäjistä, Elena Zozulya.

Suosittelen myös tilaamaan Girls in Tech uutiskirjeen, jos haluat tietää, mitä kaupungissa tapahtuu. Viikonlopun Skills Bootcamp oli ehdottomasti osallistumisen arvoinen!

Marina Smirnova, Capture Design Oy