Helsingin keskustaan avautuu helmikuun alussa upouusi co-working tila MOW – Mothership of Work. Avajaisiin on enää muutama viikko ja remontti lähestyy loppuaan; sisustussuunitelman tilaan on toteuttanut Rune & Berg Design.  Tilan ”tunnelmajohtaja”, Nina Ruotsalainen, ottaa meidät lämpimästi vastaan ja johdattaa toistaiseksi keskeneräiseen neuvotteluhuoneeseen, jossa kuulemme lisää MOW:n tarinasta.

MOW%20%283%29.jpg
Näkymä MOW:n viidennestä kerroksesta

MOW%20%281%29.jpg
MOW:n tunnelmajohtaja, Nina Ruotsalainen

MOW:n toiminta perustuu kolmeen toimintaperiaatteeseen: joustavuuteen, palveluiden kattavuuteen ja hyvään muotoiluun. MOW vuokraa tiloja ja pöytiä ilman pitkäaikaisia sitoumuksia – tilaa voi käyttää jopa vain päivän ajan: ”päiväpassi” maksaa 25 euroa.  Palveluihin kuuluvat kopiokoneet, IT-tuki, kahvit, teet ja jopa popcornit..! Lisäksi talon sisällä toimii sovellus, jonka avulla on mahdollista etsiä yhteistyökumppaneita: sovellukseen on tägätty kaikki talon toimijat ja heidän toimialansa. Sovelluksen avulla on mahdollista myös vuokrata polkupyörä tai vaikka sähköauto tulevaisuudessa.

Rune & Berg Designin suunnitelma on erittäin onnistunut. Sisustuksen yhdistävänä tekijänä ovat maanläheiset värit, silti jokainen tila on tavallaan erilainen. Ratkaisuja on mietitty huolella. Tilan luomisesta on vastannut myös joukko MOW:n yhteistyökumppaneita: esimerkiksi porrasaulaa komistaa Ilona Partasen muikea maalaus. Käyttäjien mielipiteellä on merkitystä ja MOW:n tiloja on tarkoitus muokata palautteen perusteella.

Ninan mukaan nykyaikainen työympäristö perustuu yhteisöllisyyteen. MOW:n tavotteina on saattaa tilan käyttäjät verkostoitumaan ja toimimaan yhdessä. Puskaradio onkin MOW:n kohdalla ollut toimiva ja suuri osa tiloista on jo vuokrattu. Saimme myös kutsun avajaisiin, joten luvassa on huikeat kemut! Jatkoa siis luvassa! ;)

MOW%20%282%29.jpg
Remontti loppusuoralla!

MOW – Mothership of Work
Pieni Roobertinkatu 9,
00130 Helsinki
www.mov.fi