Matka Hong Kongissa jatkuu ja luvatusti julkaisemme nyt artikkelin paikallisista lahjakkuuksista, Dovile Zuokaitesta ja Martina Costantinista. Molemmilla suunnittelijoilla on vaikuttava ura takanaan: he ovat opiskelleet alaa kotimaissaan, sittemmin työskennelleet Euroopassa ja päätyneet lopulta Hong Kongiin. Capture Design tapasi nuoret suunnittelijat, jotka jakoivat kokemuksiaan ja kertoivat suosikkiprojekteistaan. 

IMG%201.jpg
Hong Kongin nuoret suunnittelijalupaukset: Dovile Zuokaite ja Martina Costantini.

Martina työskentelee tällä hetkellä suunnittelutoimisto Aedaksessa, jonka tavoitteena on tuottaa monimuotoisia, maailmanluokan ratkaisuja. Martina itse on erikoistunut myymäläsuunnitteluun, mutta silti yksi hänen suosikkiprojekteistaan on vuonna 2012 Beijingissa toteutettu kilpailutyönä toteutettu toimistosuunnitelma. Vaikka projekti ei edennyt toteutukseen asti, Martinalle toimistosuunnitelman luominen oli unohtumaton kokemus. Suunnitelman tavoitteena oli tarjota käyttäjilleen tila, jossa olisi helppoa ja mukavaa työskennellä. Suunnitelman ydin oli toimiston keskelle sijoitettu laaja sosiaalinen tila, jonka tavoitteena oli tehostaa työntekijöiden keskinäistä kommunikaatiota ja liikkumista paikasta toiseen.

IMG%202.jpg
Martina Costantinin suunnittelema toimistokonsepti Beijingiin.

Dovile sen sijaan on erikoistunut hotellisuunnitteluun ja työskentelee parhaillaan HOKilla. Suunnittelijan suosikkeihin lukeutuu Etelä-Lontooseen, georgialaiseen taloon toteutettu viiden kerroksen kattava sisustussuunnitteluprojekti. Työstä mieluisaa teki erityisesti hyvä yhteistyö asiakkaan, korumuotoiluun erikoistuneen perheen, kanssa. Lisäksi Dovile pääsi toteuttamaan projektin alusta loppuun asti – suunnittelusta työmaavalvontaan ja lopputuloksen valokuvaukseen. Tällainen toteutus on suunnittelijalle luksusta, sillä jokainen yksityiskohta on harkittu tarkkaan vahvassa yhteistyössä asiakkaan kanssa.  

IMG%203.jpg
IMG%203a.jpg
Etälä-Lontoossa sijaitsevan georgialaisen talon sisustussuunnittelusta vastasi Dovile Zuokaite

Paikallisten suunnittelijoiden mukaan 3D-visualisoinnilla on merkittävä asema Hong Kongin suunnitteluprojekteissa. Martina ja Dovile kertovat, että esimerkiksi Lontoossa käsivaraiset luonnokset ja yksinkertaiset visualisoinnit ajavat asian, kun taas nopeasti kehittyvässä Aasiassa tasokkaille mallinnuksille on kysyntää. Nykyaikaisen teknologian hyödyntäminen suunnittelutyössä tehostaa prosessia, jolloin toteutus sujuu mutkattomasti. Näin me uskomme Capture Designilla – onhan yksi kuva tuhannen sanan arvoinen!

LED%20Inspirations%20%203700x2379.jpg
3D-visualisoinnin voimaa: Capture Designin moderni sisustus.