Tänä syksynä meillä on ollut Capture Designilla upea mahdollisuus vierailla Hong Kongissa ja tutustua paikalliseen muotoilun maailmaan!

HK%20img%201.jpg
Hong Kong yöllä: näkymä Kowloon Baylta. Kuva: ©Sergey Baskakov

Suunnittelijan työ Hong Kongissa on erittäin haastavaa – aamuyhdeksästä ikuisuuteen. Sisustussuunnittelupalveluille on kaupungissa enimmäkseen tarvetta toimisto-, hotelli- ja myymäläkohteissa. Konseptin kehitysprojekteihin palkataan usein lahjakkaita osaajia ulkomailta. Eurooppalainen näkemys ja kokemus on haluttua Hong Kongin suurissa ja vaativissa rakennusprojekteissa.

Elämä Aasiassa on hektistä, jopa verrattuna Lontooseen. Hong Kongissa suunnitelmat tehdään ja toteutetaan nopeasti – suunnittelijalla ei usein ole edes aikaa miettiä liikaa, kertovat paikalliset muotoilijat.

HK%20img%202a.jpg
Hong Kong on vastakohtien kaupunki. Kuvat: © Смирнова Марина

Työn haastavuus piilee kuitenkin edelleen asiakassuhteissa. Kiinalaiset asiakkaat ovat usein vaativia ja vaihtavat herkästi suunnittelua koskevaa mielipidettään, usein jopa päinvastaiseen suuntaan. 3D-visualisointien tulee olla tarkkoja ja tasokkaita. Hong Kongissa projektit ovat massiivisia: Hilton hotelleja tai isojen korporaatioiden toimipisteitä. Hong Kongin markkinoilla suunnittelija tavoittaa kahdessa vuodessa kokemuksen, jonka kartuttamiseen Euroopan markkinoilla kuluisi kymmenen vuotta.

HK%20img%202.jpg
Hong Kong yöllä: näkymä Victoria Peakilta. Kuva: ©Sergey Baskakov

HK%20img%203.jpg
Hong Kongin lahjakkaat suunnittelijat: Martina Costantini and Dovile Zuokaite

Hong Kongin laajojen ja tasokkaiden projektien lisäksi, kaupunki itsessään on inspiroiva vierailun kohde suunnittelijalle. Juuri äskettäin kaupungissa järjestettiin Hong Kong Indesign-tapahtuma, joka järjestetään vuosittain eri puolilla maailmaa.

Artikkeli on koostettu paikallisten suunnittelijoiden, Martina Costantinin (Aedas) ja Dovile Zuokaiten (HOK), Capture Designille yksinoikeudella antaman haastattelun pohjalta. Jatkoa on luvassa, sillä seuraavissa artikkeleissa kerromme yksityiskohtaisemmin näiden nuorien lahjakkuuksien työstä ja projekteista!

HK%20img%204.jpg
Seuraavissa artikkeleissa perehdytään Dovile Zuokaiten projekteihin. Pysy mukana!