Hong Kongin tarjoamasta inspiraatiosta nauttiessa, meillä oli Capture Designilla myös mahtava tilaisuus tavata viehättävä Kaiyah Kwork, joka rekrytoi sisustussuunnittelijoita Capstone Recruitmentin palveluksessa.

hk_3.jpg
Inspiroiva Hong Kong

hk_0.jpg
Innostava iltapäivä Kaiyah Kworkin kanssa

Intohimosta taiteeseen Kaiyah opiskeli aikoinaan sisustussuunnittelijan ammatin, mutta päätyi sittemmin liiketoimintapainotteiselle urapolulle. Suunnittelutiimeistä puuttuu usein aktiivinen liiketoimintaan keskittynyt tekijä, minkä vuoksi Kaiyahista tuli aluksi erään suunnittelutoimiston liiketoiminnan kehittäjä. Myöhemmin Kaiyah päätyi kuitenkin loogisista ja henkilökohtaisista syistä rekrytointiin, mikä osoittautui oivalliseksi tilaisuudeksi kehittää hänen yrittäjyyteen ja taiteellisuuteen liittyviä taitojaan. Rekrytoinnissa luovuus ja kyky ilmaista itseään ovat Kaiyahin mukaan tärkeitä ominaisuuksia.

Kaiyah kertoo, että tänäpäivänä halutuimpia ovat suunnittelun ”asiantuntijat” sisustussuunnittelun eri osa-alueilta. Suunnittelutoimistoissa usein esimerkiksi toimisto- tai hotellisuunnittelusta vastaavat eri tiimit. Jokainen sisustussuunnittelun osa-alue vaatii omanlaistaan lähestymistapaa ja alueen tuntemusta. Toisin sanoen toimistokohteisiin keskittyneellä suunnittelijalla ei välttämättä ole tarvittavaa tietotaitoa hotellikohteiden suunnittelemiseksi. Suunnittelijalle erityisosaamisalueen muutos saattaa olla haastava tehtävä, sillä työnantajat usein hakevat työntekijää, joka on kokenut tietyntyyppisissä suunnittelutehtävissä.

Vaikka Hong Kong on erittäin kansainvälinen kaupunki, työntekijöiden palkkaaminen ulkomailta voi olla kaksiteräinen miekka paikallisille työnanatajille. Toisaalta ulkomaalaisen työntekijä on selkeästi hintavampi, sillä maahanmuuttajat vaativat usein korkeampaa palkkaa ja niin kutsuttua ”muuttopakettia” oheen. Toisaalta kuitenkin kansainvälisyys lisää suunnittelutiimin arvoa laajentamalla kokonaisnäkemystä ja tuomalla uusia toimintatapoja yrityksen sisälle. Kuitenkin esimerkiksi työmaavalvonta ja projektinjohto teetetään mieluiten paikallisilla tekijöillä yksinkertaisesti banaalin kielimuurin vuoksi. Jos suunnittelija ei puhu mandariinia, työmaan johto saattaa muuttua kerta kaikkiaan mahdottomaksi tehtäväksi! :)

hk_2.jpg
Capstone Recruitmentin sisustussuunnittelija, arkkitehti ja projektin johdon konsultti, Kaiyah Kwok