Brändin rakentamisen yksi kulmakivistä on hyvä tarina. Oli kyse sitten luksustuotteesta tai vintage designista, kuluttaja haluaa ymmärtää, miksi hän on osa tarinaa (Rekola 2008, 37). Kodin kalusteet ovat hankintoja, joiden kanssa eletään vuosia, ehkä jopa vuosisatoja. Kalusteisiin historia tallentuu pintanaarmujen ja kulumien muodossa, mutta tarina muotoilun takana syntyy jo paljon ennen kuluttajan ostopäätöstä. Oppiaksemme enemmän, tapasimme Helsingin Vallilassa Teppo Lakaniemen, jonka puuhuonekaluihin erikoistunut yritys tunnetaan nimellä .TEBIAN.

Tebian%20%289%29.jpg
Tebian Storen mallistoa

Tebian%20%281%29.jpg
Suunnittelija, Teppo Lakaniemi, Vallilan pajalla

Teppo on aina ollut käsistään kätevä ja kiinnostus muotoiluun alkoi jo lapsena. Kalusteiden suunnittelu ja toteutus starttasi toden teolla, kun Tepon oma kalustemuotoiluun erikoistunut yritys pyörähti käyntiin noin neljä vuotta sitten. Lähiaikoina Teppo julkaisee ensimmäisen myyntimallistonsa. Prototyypit tuotetaan alusta loppuun Tepon pajalla Helsingin Vallilassa. Myös alihankittavat osat kootaan ja viimeistellään työhuoneella. Ohessa pyörii myös verkkokauppa, jossa myynnissä on muun muassa kaavoihin kangistumatonta, modernia käsityötä koruista vaatteisiin.

Tepon tilaustuotannolle tyypillistä on yksilöllisyys - jokainen tuote syntyy asiakkaan tarpeiden pohjalta. Vain yksi periaate rajoittaa muotoilijaa: yksikään tuote ei sisällä pyöreitä muotoja. Ideat tuotteisiin Teppo ammentaa ympäristöstään, esimerkiksi kaupungin katukiveyksestä. Tärkeää on asiakkaan kunnioittaminen ja siksi muun muassa jokainen verkkokaupan tuote lähetetän tilaajalle Tepon suunnittelemassa .TEBIAN-myyntipaketissa kuplamuovin sijaan

tebian%20teg%20cut%20marble%2002%20Small
Tepon tuotteille tyypillistä kulmikkuutta

tebian%20snafu%2004%20Small.jpg
Yksityiskohtien aateluutta

Myös Capture Designilla käyntiin pyörähtää syksyn mittaan vintge designin verkkokauppa. Jokaisella tuotteella on kiehtova tarina ja  pitkä historia, mutta meidän tavoitteenamme on avata uusi aikaikkuna, joka perustuu kuvalliseen kerrontaan ja sosiaalisen median voimaan. Pysy mukana - lisää aiheesta tulossa myöhemmin.

Etsitkö osaavaa puuseppää?
Capture Design suosittelee:
www.tebian.fi