Perinteinen luksusmatka syntyy helposti ensimmäisen luokan matkapaikan ja tasokkaan hotellin varauksella. Jopa avaruuslennot ovat lähitulevaisuudessa todellisuutta, joskin todennäköisesti kallista ja harvinaista lystiä. Aikamatkailua sen sijaan edes nykyaikainen teknologia ei ole mahdollistanut. Tilallisesta näkökulmasta se on kuitenkin mahdollista Helsingissä – tosin vain salaa harjoitettuna!

3%20living-room.jpg
Sisustussuunnittelua 1930 –luvun tyyliin

1%20Valtiosali.jpg
Helsingin Eduskuntatalon Valtionsali

Miltä näyttää tulevaisuuden sisustus? Entä mitä se oli vuosisata sitten? Onko mahdollista yhdistää eri aikakausien parhaita saavutuksia?

1920-luvun Suomessa muotoilua ja arkkitehtuuria ohjasi muinaisen Kreikan klassinen tyyli. Yksi huikeimmista tämän aikakauden esimerkeistä on Helsingin Eduskuntatalo, joka toteutettiin arkkitehtonisesti klassisia tyylipiirteitä noudattaen. Samaan aikaan syntynyt Art Nouveau – tyylisuunta vaikutti globaalisti niin kalustemuotoiluun kuin sisustussuunnitteluunkin. 1920-30 –luvun sisustus oli kokonaisuudessaan hyvin seuraavista tyylisuunnista poikkeava. Tummat, puiset huonekalut yhdistyivät runsaisiin tekstiileihin ja koristeellisiin seinäpaneeleihin. Tyylisuuntaa hallitsivat pyöreät muodot. Tunnelmaltaan aikakauden sisustus on salaperäinen, jopa dramaattinen!

Jos jonain päivänä satut eksymään Helsingin ”SpeakEasy” Trillby & Chadwick , tulet tekemään aikamatkan ihmeelliselle 20 – luvulle! Tähän niin kutsuttuun Salakapakkaan ei ole kuitenkaan aivan yksinkertaista löytää. Senaatintorin lähimaastossa sijaitsevaan kapakkaan pääsee sisälle koputtamalla, joskin päätöksen tekee baarimestari tarkistusluukun kautta!

Trillby & Chadwick on avattu vuonna 2014 Helsingin vanhan poliisiaseman tiloihin, minkä vuoksi kapakan tarina perustuu vahvasti salapoliisitarinoihin. Ideana on ollut myös palata kieltolain aikoihin, jolloin alkoholia myytiin salaa kaupungin kulmilla. Kapakan sisustus toteuttaa yksityiskohtaisesti vanhojen hyvien aikojen teemaa. Klassiset retro – kalusteet ja himmeä valaistus luovat todellisen aikamatkailutunnelman! Nykyaikainen teknologia ja sosiaalinen media eivät kuulu talon tapoihin. Myös valokuvaus on kielletty. Tavoitteena on aito sosiaalinen kanssakäyminen vanhanajan tyyliin. Vierailu Trillby & Chadwick on kaikkia aisteja ruokkiva ainutlaatuinen kokemus. Muistathan käyttää takaovea lähtiessäsi – pidetään salaisuus salaisuutena! ;) 

2%20interior%2020s.jpg
Esimerkki 1920 –luvun tyylistä