Syksyn taittuessa talvea kohti, päätimme aloittaa uuden artikkelisarjan, joka käsittelee luksusta tilallisesta ja kokemuksellisesta näkökulmasta. Sarjassa tapaamme osaavia tekijöitä, vierailemme ainutlaatuisissa kohteissa ja ratkaisemme luksus -käsitteen arvoitusta. Tällä kertaa meillä oli ilo tavata Kehrä Interiorin ammattitaitoinen omistaja, Heini Lehto, jonka toimitilat sijaitsevat Lönnrotinkadun kulmassa, Helsingissä. Lämpimissä tunnelmissa vaihdoimme ajatuksia muun muassa siitä, miten syntyy arvokas tila ja miltä näyttää sisustussuunnittelun tulevaisuus.

kehr%C3%A4%20%281%29.jpg
Lokakuun lämmin kahvihetki Kehrä Interiorin tiloissa

kehr%C3%A4%20%285%29.jpg
Yksityiskohtia Kehrä Interiorin toimitiloista

kehr%C3%A4%20%282%29_2.jpg
Kehrä Interiorin ammattitaitoinen omistaja, Heini Lehto

Heini on toiminut alalla jo 15 vuoden ajan ja oma yritys sai alkunsa vuonna 2006. Kehrä Interior toteuttaa muun muassa kodin saneerauksia ja yrityspuolen konseptisuunnittelua. Heinille mieleisimpiä kohteita vuosien varrella ovat olleet yksityisen puolen sisustussuunnitteluprojektit, joissa onnistuneen lopputuloksen avain on hyvissä vuorovaikutustaidoissa.

Luksus tilassa on Heinin mukaan tinkimätöntä ja perustuu yksityiskohtaiseen toteutukseen, laatuun materiaaleissa, kalusteissa ja varusteissa sekä suunnittelijan rohkeuteen poistua mukavuusalueelta ja toteuttaa odottamattomia ratkaisuja. Heinille superpalvelua on se, että tilat viimeistellään aina pienintä yksityiskohtaa myöten - mikään ei jää puolitiehen. Kun sisustussuunnittelu totetutetaan avaimet käteen –periaatteella, käyttäjälle luksuskokemus syntyy säästyvästä ajasta, jonka voi investoida esimerkiksi omiin harrastuksiin.

kehr%C3%A4%20%284%29.jpg

kehr%C3%A4%20%283_1-2%29.jpg

kehr%C3%A4%20%287%29.jpg
Bulevardi asunto Helsingissä

3D – visualisointi on Heinille suunnittelussa tärkeä työkalu, kun tavoitteena on esittää monimutkaisia kokonaisuuksia (esimerkiksi keittiöt ja kylpyhuoneet) tai kun asiakkaalla on vaikeuksia hahmottaa kokonaisuutta. Tulevaisuudessa tilasuunnittelua monimutkaistaa (tai helpottaa) myös tekniikka ja automatisoituminen. Kodin tilojen massoittelu on Heinin mukaan murroksessa. Esimerkiksi vaatehuoneet ja säilytystilat toteutetaan nykypäivänä verrattain suurempina ja avarampina ja yksinkertainen skandinaavinen tyyli saa rinnalleen runsautta.

Heini työskentelee myös luonnonsuojelun puolesta. Kehrä Interiorin suunnittelemien Guardian of The Baltic Sea – korujen tuotosta lahjoitetaan lyhentämättömänä 40 euroa Itämeren suojeluun. Korujen materiaalina on kierrätyshopea ja poron nahka, ja niitä voi ostaa GBS -verkkokaupasta.

kehr%C3%A4%20%286%29.jpg
Guardian of The Baltic Sea – koru suunnittelijansa kaulassa

Löydä Lönkan kulmasta:
Kehrä Interior
Lönnrotinkatu 39
00180 Helsinki
www.kehrainterior.fi