Amurin Työläismuseo Korttelissa kannattaa Tampereen matkaajan vierailla. Kesäisenä sunnuntai-aamuna me sukelsimme 1900-lukujen työläiselämään antoisan turistikierroksen muodossa.

Amuri%20museum%20%282%29.jpg

Museokortteli rakennettiin 1820 –luvulla nopeasti teollistuvan Tampereen työläisille ja heidän perheilleen. Amurin puutaloalue on osittain alkuperäisessä muodossaan säilynyt osa suurempaa asuinaluetta. Kussakin talossa huoneita on neljä ja keskelle on sijoitettu yhteinen keittiö. Näyttely on järjestelmällisesti rakennettu ja esittelee aikajärjestyksessä asumista ja esineistöä. Jokaiseen oveen on naulattu kertomus huoneen asukkaista, heidän työstään, perheen koosta ja elämästä. Hämmästyttävää, mutta näissä pienissä huoneissa saattoi asustaa jopa kymmenen henkeä! Mielenkiintoista, koska tänä päivänä kuitenkin lähes kolmas osa suomen kansalaisista elää yksin.

Amuri%20museum%20%281%29.jpg
Yksityiskohta yleisestä saunasta
Amuri%20museum%20%283%29.jpg
Asuinhuone

Amuri%20museum%20%284%29.jpg
Aikakauden viehättävää astiastoa

Amurin Työläismuseo oli meille opettavainen aikamatka. Kävellessä näissä lähes alkuperäismuodossa säilyneissä tai palautetuissa rakennuksissa on helppo kuvitella menneiden sukupolvien elämän haastavuus ja olla kiitollinen nykyaikaisesta runsaudesta ja hyvinvoinnista.

Lisäksi museon henkilökunta on pukeutunut aikakauden tyyliin ja opastuskierros sisältyy pääsylipun hintaan. Osallistua voi sekä suomen- että englanninkieliselle kierrokselle.

Amurin Työläismuseon yhteydessä on myös viehättävä, pieni leipomo, joka tarjoilee päivittäin muun muassa aamiaisen ja lounaan.

Aikamatkaile:
Amurin Työläismuseo Kortteli
Satakunnankatu 49,
Tampere, Finland
Amuri museum