Tampereen Itsenäisyydenkadulle on avautunut puolisen vuotta sitten Suomen ensimmäinen 3D-tulostuskahvila. Tapasimme Tampereella kahvilan omistajan, Sammeli Majavan, jonka yritysidea lähti omasta kiinnostuksesta 3D-tulostamiseen. Majava halusi luoda konseptin, joka madaltaisi myös kuluttajan kynnystä tutustua uuteen palveluun. Syntyi 3D Crush Cafe, jossa 3D-tulostuspalvelu yhdistyy kahvilatoimintaan.

Tampere%203D%20cafe%20%282%29.jpg
3D-tulostuksen värikäs maailma

Tampere%203D%20cafe%20%281%29.jpg
Älä ohi poikkeamatta!

Tampere%203D%20cafe%20%283%29.jpg
3D-tulostimet tositoimissa

Majavan mukaan talon palveluita käyttävät niin yksityiset asiakkaat kuin yrityksetkin. Ei tarvitse olla 3D-tulostuksen ammattilainen, voidakseen käyttää kahvilan palveluita. Kahvilaan voi tulla raa’an luonnoksen kanssa, josta tulostettavaa mallia lähdetään työstämään yhdessä henkilökunnan kanssa. Yksittäisen kappaleen tulostukseen aikaa kuluu kerrosten lukumäärästä ja kappaleen koosta riippuen esimerkiksi 20 minuutista 10 tuntiin. Majava kertoo, että suosittuja tulostuskappaleita ovat näköispatsaat ja erinäiset käyttöesineet, kuten kännykän kuoret tai sähkötekniset osat.

3D Crush Cafén palvelut eivät rajoitu vain tulostuspalveluihin ja kahvilatoimintaan, sillä Majava järjestää myös 3D-tulostukseen liittyvää koulutusta aiheesta kiinnostuneille. Kurssilla opitaan mallintamaan Sketchup- ohjelmalla ja mikä parasta: mallinnukset pääsee myös itse tulostamaan! Tampereelle eksyessä kahvilassa kannattaa ehdottomasti vierailla myös, vaikka vain kahvilla.

Maista tulevaisuutta:
3D Crush Café
Itsenäisyydenkatu 10,
33500 Tampere
www.3dcrush.fi