Estonian Design House sijaitsee Tallinnan kalasataman kupeessa. Viereen myllätyn rakennustyömaan vuoksi salaperäiselle talolle on lähes mahdotonta löytää. Hiekkainen tie virolaisen tuotemuotoilun mekkaan kannattaa kuitenkin taittaa.

IMG_5597.jpg

IMG_5609.jpg
Sisäänkäynti salaperäiseen ”Eesti Disaini Majaan”

IMG_5602.jpg

IMG_5590d.jpg
Muotia ja vaatteita, grafiikkaa ja teollista muotoilua

Estonian Design Housen perusti aikoineen Estonian Accosiation of Designers, jonka tavoitteena on kasvattaa virolaisen muotoilun näkyvyyttä ja toimia muotoilijoilleen kaupankäynnin kanavana. Talo myy Viron tunnetuimpien muotoilijoiden tuotteita, mutta myös opiskelijatöitä. Useat myynnissä olevat tuotteet on myös tuotettu Virossa. Muotoilutuotteita on useassa eri kategoriassa: kodin pienesineitä, muotia ja vaatteita, grafiikkaa ja teollista muotoilua. Näyttelyjohtajan, Kirke Tatarin, mukaan suosituimpia tuotteita ovat esimerkiksi Tarmo Luiskin Bubble -valaisin ja Bold Tuesdayn Go! World! -julisteet.

Tatarin arvioi myös, että karkeasti 70 prosenttia Estonian Design Housen vierailijoista koostuu turisteista, jotka tulevat muun muassa Euroopasta ja Yhdysvalloista. Sen lisäksi virolaisen muotoilun pop-up –kauppoja on toteutettu esimerkiksi Suomessa ja Pietarissa. Matkustusta kaihtavien kannattaa vierailla Estonian Design Housen verkkokaupassa.

Vaella, vieraile ja vaikutu:
Estonian Design House
Kalasadama 8,
10145 Tallin
www.estoniandesignhouse.ee