Capture Designin liiketoiminnan käynnistyessä keväällä 2014, olimme 3D –visualisointiin erikoistunut yritys. Sen jälkeen toimialamme on muuttunut ja laajentunut merkittävästi, mutta 3D –visualisointi on edelleen keskeisessä osassa meidän tapaamme toimia. Sen vuoksi 3 –ulotteisuuteen liittyvät tuotteet ja palvelut ovat lähellä sydäntämme ja tänä vuonna Habitaren näyttelyistä erityisesti mielekäs ja näyttävä 3D –sisustuspaneelien tarjonta yllätti positiivisesti!

3D%20Panels%20%281%29.jpg
Hanna Anonen esillä Talentshopissa

3D%20Panels%20%282%29.jpg
Dekotuotteen kokoelma

3D%20Panels%20%283%29.jpg
Wilhelmiina Kosonen ja Granru Pori

Paneelien valmistajia tai maahantuojia haastateltaessa ilmeni, että ensisijaisen tärkeä ominaisuus paneeleille on selkeästi ekologisuus. Mielenkiintoisen tuotteen markkinoille on tuonut esimerkiksi Sarokas, jonka Organoid –sisustuslevyt on valmistettu luonnonmateriaaleista (heinästä, kaarnasta, kukista..) ja joka levittää tuoksua ympäristöönsä! Sarokas jälleenmyy myös Siparilan Grafwood –paneeleja, joiden muotoilu perustuu korkealuokkaiseen puuntyöstöön. Puupaneelit ovat suomalaista muotoilua ja niiden suunnittelusta vastaa Toni Österlund.

Suomessa tapahtuu myös kunnioitettavaa tuotekehitystä puukomposiitin osalta. Wall+ on kehittänyt viisivuotisen taipaleensa aikana puukomposiittilevyn, joka ovat 100% uusiokäytettävä, kevyt, kestävä ja täysin vedenpitävä. Mallistoon sisältyy useita erilaisia 3D –muotoja, jotka sopivat erityisesti suomalaiseen kotiin. Nämä paneelit ovat viehättävä ja vaivaton ratkaisu esimerkiksi keittiön välitilaan.

Valmistusmateriaaleja on loputtomasti: puu, kipsi, komposiitti, turve, bambu –kuitu.. Hinnaltaan komposiitista tai bambu –kuidusta valmistetut tuotteet ovat selkeästi huokeammasta päästä verrattuna esimerkiksi kipsipaneeleihin, joiden hinta saattaa liikkua useissa sadoissa. 3D –paneelien avulla syntyvät sekä kevyet kodin erikoisratkaisut että näyttävät julkisen tilan tehosteet.

Lue lisää:
Tuoksuvia luonnonmateriaaleja:
www.sarokas.fi
Suomalaista tuotantoa puukomposiitista:
www.wallplus.fi
Kattava valikoima maailmalta:
www.dekotuote.fi