Suosittu Lokal -galleria on vastikään muuttanut uusiin tiloihin, joskin samalle kadulle, osoitteeseen Annankatu 9. Uusissa, avarammissa tiloissa meidät ottaa lämpimästi vastaan gallerian perustaja, Katja Hagelstam. Tuloillaan on uusi näyttely ja Katja on sen vuoksi melkoisen kiireen keskellä; haastattelumme jää lyhyeksi. Onneksi kuvat kertovat Lokal -galleriasta enemmän kuin sanat.

lokal%20%282%29.jpg
Kahvia ja muotoilua Lokalissa

collage.jpg
Paikallista tuotantoa parhaimmillaan

lokal%20%285%29.jpg
Lokalin perustaja, Katja Hagelstam, Annankadun uusissa liiketiloissa

Katja on työskennellyt vuosia valokuvaajana. Uransa aikana hän on tavannut paljon taiteen ja muotoilun ammattilaisia, kuvannut sisustuksia, design- ja antiikkiesineitä sekä taidetta. Kolme vuotta sitten Katja toteutti pitkäaikaisen unelmansa ja perusti oman kahvila-galleriansa. ”72% art 28% coffee”, kuuluu nyt gallerian iskulause.

Katja halusi luoda kodinomaisen ympäristön Lokal -gallerian tuotteille ja esineille. Kokoelma perustuu gallerian nimen mukaisesti paikalliseen tuotantoon. Myynnissä on ennen kaikkea kodin elementtejä – taidetta ja käyttöesineitä, jotka ovat suomalaista pientuotantoa. Lokal –galleriasta löytyy muun muassa Saanan ja Ollin perinteikkäitä tekstiilejä sekä Johan Olinin ja Aamu Songin venäläistyylisiä puulaukkuja.

Turisteja Lokal -galleriassa käy paljon. Katjasta ja galleriasta on mediassa julkaistu useita artikkeleita, jotka mitä ilmeisimmin ovat tavoittaneet muotoilusta kiinnostuneen yleisön ympäri maailmaa. Lokal -galleria kokoaakin onnistuneesti yhteen suomalaisen muotoilun helmet, joita kannattaa paikallisenkin taaplaajan käydä ihastelemassa!

Paikallista itsesi osoitteeseen:
Lokal Helsinki
Annankatu 9,
00120 Helsinki
www.lokalhelsinki.com