Habitare on Suomen suurin, vuosittain järjestettävä muotoilun messutapahtuma. Tapahtuma kokoaa joka syksy yhteen alan ammattilaisia ja muotoilusta kiinnostunutta yleisöä Pasilan Messukeskukseen. Yritysten messuosastojen lisäksi Habitaressa on esillä myös alan opiskelijoiden töitä sekä nuorten suunnittelijoiden vuosittaisen suunnittelukilpailun hedelmiä.

Habitare%20%281%29.jpg
Habitare 2015

Habitaren suunnittelukilpailun toimeksiantona oli tänä vuonna ideoida ja tuottaa tila, kaluste, esine tai asuste, joka muuntuu ja laajenee käyttäjien määrän ja tarpeen mukaan. Palkinto jaettiin tänä vuonna kahden finalistin kesken. Voittajatyöt ovat nimeltään Kiepaus ja Kuusio. Kuusion suunnittelijoina toimi neljän hengen tiimi (Heikki Konu, Erik Lindahl, Sami Markkula ja Minna-Maria Salonen), jotka kaikki opiskelevat Aalto-yliopistossa. Kuusio on pieni tilaihme: kuutio, joka käsittää kuusi lomittaista jakkaraa!

Habitare%20%282%29.jpg
Habitaren vuosittaisen suunnittelukilpailun helmiä 1. Oikealla toinen voittajatyö Kuusio.

Habitare%20%283%29.jpg
Habitaren vuosittaisen suunnittelukilpailun helmiä 1.

Habitaren uusi Talentshop tarjoaa nuorille, lahjakkaille osaajille ilmaisia osastoja. Näytteille asettajat valitaan portfolion perusteella ja tänä vuonna esillä on muun muassa kalusteita, pienesineitä, tekstiilejä ja valaisimia. Yksi ilahduttavimmista talenteista on Laura Väre, jonka osastolla esillä on muun muassa uusi Sessakille suunniteltu kattovalaisin Laaka, Triangle -naulakko, Blomm –tuoli sekä tietysti itse ihana muotoilija!

Habitare%20%284%29.jpg
Talentshopin parasta antia á la Laura Väre

Habitare%20%285%29.jpg
Suunnittelija itse: Laura Väre

Habittaako?
Habitare 9.-13.9. 2015
Helsingin Messukeskus
Messuaukio 1,
00521 Helsinki
www.messukeskus.com