Helsingin Fredrikintorilla kesäsunnuntaisin järjestettävä antiikki- ja designtori kokoaa Punavuoren kivijalkamyymälöiden aarteet yhteen. Torilla kannattaa käydä metsästämässä suomalaista vintage designia ja istahtaa samalla toviksi punavuorelaisten suosimaan torikahvilaan.

Antik%20Market%20%282%29.jpg

Antik%20Market%20%283%29.jpg

Antik%20Market%20%286%29.jpg
Vintage designia Fredrikinkadun antiikki- ja designtorilla

Idean kehittäjänä toimii Christina Kangaspunta yhdessä Punavuoriseuran kanssa. Kangaspuntan oma liike ”Christine’s Design” toimii Iso Roobertinkadulla ostaen ja myyden muun muassa taidelasia ja vintage huonekaluja. Kangaspunta valikoi kokoelmaansa kauniita, laadukkaita ja hauskojakin esineitä. Kaikilla esineillä on tarinansa. Torille Kangaspunta on tuonut esimerkiksi säihkyvän siniset Alvar Aallon puiset nojatuolit, jotka alunperin valmistettiin legendaariseen Paimion parantolaan.

Opi lisää! Antiiki- ja designtorilla vieraillessa pohdimme myös vintagen ja retron eroja. Lyhyesti vintage viittaa aikaan, retro muotoon tai tyyliin. Vintageksi lasketaan esineet, joilla on arvoa esimerkiksi harvinaisuutensa tai ainutlaatuisten ominaisuuksiensa vuoksi ja joiden ikä on yli 20 vuotta. Yli 100-vuotiaat esineet ovat antiikkia. Retro sen sijaan jäljittelee muotokielessään jotakin aikaisemmin vallassa ollutta tyylisuuntaa. Retroksi voi siis kutsua aivan upouusiakin tuotteita.

Fredrikintorilla tapahtuu!
Antiikki- ja designtori on auki (10-16):
5.7., 19.7., 2.8., 16.8., 6.9. ja 20.9.
Fredrikinkatu 16, 00120 Helsinki
www.punavuoriseura.fi