Helsingin paras kirpputori, Fasaani Antiikki, sijaitsee Korkeavuorenkadulla. Alunperin Fasaani Antiikki aloitti Yrjönkadulla jo vuonna 1991, mutta vuosien varrella perheyrityksen toimitilat ovat vaihtuneet ja toimiala laajentunut. Fasaanin yhteydessä toimiva Helsinki Secondhand on kirpputorin moderni osa, joka keskittyy 50-60 –lukujen antiin.

Antic%20Market%20Eira%20%280%29.jpg
Kukkoilua Fasaanissa

Antic%20Market%20Eira%20%283%29.jpg
Näkymä Korkeavuorenkadulle

Antic%20Market%20Eira%20%281%29.jpg
Fasaani Antiikki

Antic%20Market%20Eira%20%285%29.jpg
Helsinki Secondhand

Helsinki Secondhandin toiminnasta vastaava Jan Lindroos kertoo, että suurin osa myytävistä tavaroista ja huonekaluista löytyy huoneistojen ja kuolinpesien tyhjennyksen yhteydessä. Kaikkien tavaroiden aitous tarkistetaan ennen ostopäätöstä.

Myös turistit ovat löytäneet tiensä liikkeeseen Fasaani Antiikista / Helsinki Secondhandista julkaistujen lehtikuvausten ja matkaoppaiden ansiosta. Lindroos arvioi, että ulkomaalaisten turistien ostopäätökset eivät pohjaudu yhtä vahvasti tunnearvoon kuin suomalaisten ostajien. Suomalaiselle kuluttajalle vahvojen brändien kuten Iittalan tai Artekin tuotteet huokuvat nostalgiaa. Vähemmän suomalaista muotoilua tuntevia turisteja esineet sen sijaan kiinnostavat sellaisenaan esimerkiksi kiehtovan muotoilunsa ansiosta.

Aikamatkaile Eiraan:
Fasaani Antiikki / Helsinki Secondhand
Korkeavuorenkatu 5
00140 Helsinki
www.helsinkisecondhand.fi