Vuosi sitten alkanut Lapin projekti on pian viimeistelyä vaille valmis. Saariselälle kohosi vuoden aikana neljä vuokrattavaa lomamökkiä, jotka saivat työnimekseen ”Karhunpesä 2 ja 4”.  Scanio Oy:n kanssa yhteistyössä tuotetussa projektissa Capture Design vastasi sisustussuunnittelusta. Merkittävässä roolissa suunnittelun etenemisessä oli jälleen kerran 3D –visualisointi!

Scanio%20%281%29.jpg
Näkymä olohuoneesta

Scanio%20%284%29.jpg
Capture Designin visualisointi olohuoneesta

Lähtökohtaisena tavoitteena oli luoda karhunpesämäinen, kodikas ja kutsuva, mutta samalla raaka ja maskuliininen sisustus. Talot ovat Polarhousen mallistosta ja malleja on kaksi: yksi- ja kaksikerroksinen. Huonekorkeutta sisätiloissa on peräti neljästä viiteen metriä, minkä vuoksi päätimme brutaalisti maalata alakatot mustiksi. Lisäksi alakattoon asennettiin LED –valaistus, joka kaikessa satunnaisuudessaan imitoi tähtitaivasta! Seinät lakattiin kevyesti Osmo –vahalla, jotta puun kaunis kuosi jäisi näkyviin.

Kalustuksessa sen sijaan päätimme käyttää vaaleita sävyjä sisustuksen raikastamiseksi. Tuolit ja sohvat ovat Iskun mallistosta, mutta erikoiskalusteet teetettiin Ivalossa. Takan valinnassa auttoi Uuniseppien Takkadesigner, joka on muuten myös Capture Designin ja Meikon yhteistyössä tuottama sovellus! Keittiön kaapistoissa käytettiin pystysuuntaista Wenge melamiinia. Tasot ovat korkeakiiltoista, mustaa kiveä, kodinkoneet harjattua terästä.

Scanio%20%285%29.jpg
Näkymä kylpyhuoneesta

Scanio%20%282%29.jpg
Näkymä suihkuhuoneesta

Saniteettitiloissa käytettiin Daino Grafite ja Daino Platina –laattoja, jotka kylpyhuoneissa asemoitiin vaaka- ja suihkutiloissa pystysuuntaisesti. Kylpyhuoneissa tavoitteena oli jäljitellä kelohongan olemusta, kun taas suihkutiloihin haluttiin avaruutta ja näyttävyyttä. Lasitiiliseinän ansiosta suihkutiloihin siivilöityy päiväsaikaan aito luonnonvalo. Savuisan kaunis lasitiilimalli Cloudy Grey löytyi Kaakelikeskuksen mallistosta.

Projektin ansiosta vierailimme vuoden aikana useaan otteeseen Saariselälla ja onnistuimme näkemään niin syksyn ihmeellisen ruskan kuin talven paukkuvat pakkasetkin. Erinomaisesti sujuneesta yhteistyöstä Capture Design kiittää Northern Style Oy:tä, Scanio Oy:tä sekä kaikkia muita projektiimme enemmän tai vähemmän osallistuneita osapuolia! 

Scanio%20%283%29.jpg
Saariselän ihmeellinen syksy

Koe Lapin ihmeet! Kotisivut tulossa pian:

www.scanio.fi