Keväällä 2015 saimme mielenkiintoisen toimeksiannon Chicagosta, kun start-up –yritys, Lil Dudes Lab, etsi osaavaa suunnittelijaa projektiinsa. Tavoitteena oli yhdistää kampaamopalvelut tieteelliseen oppimiseen. Kohderyhmänä oli 4-13 –vuotiaat afro-amerikkalaiset lapset Chicagon kantakaupungista. Nyt elokuussa projektimme on julkaistu myös Suomessa Pinni-lehdessä!

Lil%20Dudes%20Lab%201.jpg
Aamukahvit erinomaisen artikkelin parissa! (Teksti: Pia Paalasvuo)

Lil%20Dudes%20Lab%203.jpg
Lil Dudes Lab: geometrisia muotoja ja opettavaisia kokemuksia

Lil%20Dudes%20Lab%202.jpg
Learn– tilassa lapset voivat toteuttaa käytännössä tieteellisiä kokeita

Vastaavanlaista konseptia olisi vaikea kuvitella toteutettavaksi Suomessa – kuinka moni suomalainen lapsi käyttää kampaamopalveluita? Afro-amerikkalainen hiuslaatu sen sijaan on erilainen ja kaipaa jatkuvaa huolenpitoa. Sen lisäksi Yhdysvalloissa 72% afro-amerikkalaisten perheiden lapsista elää yksinhuoltajaperheissä ja lapset kaipaavat mielekästä toimintaa koulupäiviensä jälkeen. Näiden faktojen pohjalta Lil Dudes Lab sai idean yhdistää huvin ja hyödyn.

Lähdimme tuottamaan konseptia, joka olisi kopioitavissa tulevaisuudessa tilaan kuin tilaan. Konseptin ydin on geometrisissa muodoissa, opettavaisissa kokemuksissa ja multifunktionaalisuudessa. Itse kampaamotila on joustava osa kokonaisuutta; kampaamopöydät muodostavat yhdessä ympyrän, joka voidaan hajottaa pienemmiksi kokonaisuuksiksi tilan ja tarpeen mukaan. Ulkopinnat on hyödynnetty piirustuspintoina.

Kampaamon aktiviteetit koostuvat neljästä, värikoodatusta osa-alueesta: Grow, Learn, Create, ChangeLearn– tilassa lapset voivat toteuttaa käytännössä tieteellisiä kokeita. Grow – tila on itsenäistä oppimista varten ja Change kampaamon koodi-sana. Luovaa ajattelua kehittää Create-alue, jonka pääelementti on palikkaseinä. Palikoista lapset voivat tuottaa omia rakennelmiaan. Liikkuminen tilasta toiseen tapahtuu geometristen muotojen kautta.

Konseptin kehittyessä tutustuimme myös erilaisiin kampaamoihin ja hiusalan tarpeisiin. Muistelimme myös, millaista oli olla lapsi ja mitä silloin tehtiin. Näin syntyi kokemuksellinen kampaamo Atlantin ylittävässä yhteistyössä!

Lue lisää:
Pinni 6/15
www.pinni.fi