Helsingin Designviikko on viimein takana päin, mutta takataskuun jäi kosolti hyviä muistoja ja inspiroivia ideoita seuraaviin projekteihin!

together.jpg
Capture Design ja Kirsi Ranta – Nespresso Positive Cup –kilpailun voittaja!

Tämänvuotinen Habitare oli osaltamme erilainen kokemus  Nespresso Positive Cup- kilpailun ansiosta. Finalistityönämme Habitaressa nähtiin DiveIn –sohvapöytä, joka jäljitteli koralliriutan kauneutta ja, joka valmistettiin tuhansista, käytetyistä Nespresso –kapseleista.

Kaikista kilpailuun lähetetyistä ehdotuksista, arvovaltainen tuomaristo valitsi finaaliin kolme nuorta suunnittelijaa: Annamari Niskasen Sävy –korusarjan, Kirsi Rannan Woodland –ryijyn sekä Marina Smirnovan DiveIn –sohvapöydän. Lauantaina 12.9. arvovaltainen tuomaristo, joka koostui muotoilun ja markkinoinnin  ammattilaisista, toimittajista ja bloggaajista, valitsi finalistien joukosta voittajaksi Kirsi Rannan!

collage%20finals.jpg
Finalistit: Woodland –ryijy, Sävy –korusarja ja DiveIn –sohvapöytä 

Kirsin työ, Woodland, on eittämättä taitavasti toteutettu taideteos, jonka tekemiseen on kulunut tunteja. Prototyypin toteutukseen aikaa oli varattu vain kaksi viikkoa, mutta onneksi Kirsin tukena oli suuri joukko ystäviä. Ryijyn taustakangas on kaikkien näiden apulaisten signeeraama ja tämä yksityiskohta tekee kokonaisuudesta entistäkin persoonallisemman!

Palkintojenjakotilaisuudessa kaikki finalistit saivat arvokasta palautetta kilpailun tuomareilta. Myös jokaisella Habitaren vierailijalla oli mahdollisuus äänestää suosikkiaan ja päästä siinä sivussa osalliseksi arvontaa, jonka pääpalkintona arvotaan Nespresson kahvikone.

IMG_0487_bnw.jpg
IMG_0336.jpg
Nespresson yleisöäänestys Habitaressa

Vaikka prototyypin tuottaminen näin lyhyessä ajassa oli haastavaa, olemme omaan lopputulokseemme erittäin tyytyväisiä. Kierrätys muotoilussa on trendikästä ja erityisen nautinnollista kilpailussa olikin keksiä täysin uusia käyttötarkoituksia Nespresso -kapseleille.

Olemme erittäin kiitollisia kilpailun tuomista kokemuksista. On unohtumaton tunne nähdä oma muotoilutuote Suomen suurimmilla muotoilun messuilla ja nähdä vierailijoiden teeskentelemätön vastaanotto. Kunnianhimoisena tiiminä Capture Design tulee jatkossa varmasti ottamaan osaa vastaaviin mielenkiintoisiin haasteisiin. Tänä syksynä Nespresso Positive Cup -kilpailun tuotokset ovat nähtävissä myös Nespresson näyttelytilassa osoitteessa Keskuskatu 1!