3D –visualisointi on hyödyllinen työkalu, kun tarkoituksena on esitellä tuote todellisessa ympäristössä, mutta studiokuvaukseen ei ole aikaa tai rahaa. Tuotimme yhteistyössä nuoren tekstiilisuunnittelijan, Mariia Elizarovan, kanssa  sarjan sisustusvisualisointeja, joiden tarkoitus oli tuoda esille  Mariian suunnitteleman, hotelli- ja ravintolatiloihin tarkoitetun kankaan parhaat ominaisuudet.

 textile%202.jpg
Perinteisten kuosien hurmaavan riemukas, nykyaikainen versio
* Kuva: Eeva Suorlahti, stailaus: Mariia Elizarova

Interior%202.jpg
3D –visualisointi Itävaltalaisen hotellin makuukammarin sisustuksessa

Mariia Elizarova on juuri valmistunut Aalto –yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta, missä hän lopputyönään esitteli uuden kokoelmansa: Ambrosan. Kokoelma on tuotettu yhteistyössä itävaltalaisen tekstiilinvalmistajan, Backhausenin, kanssa. Mariia työskenteli yrityksessä harjoittelijana ja sai tehtäväkseen suunnitella kokoelman, joka soveltuisi hotelli- ja ravintolatiloihin Itävallassa ja muuallakin. Haasteena oli tuottaa kokoelma, jossa esiintyisivät perinteiset Landhausstil –elementit nykyaikaisella tavalla ja joka istuisi yrityksen tyyliin. Lopputulos osoittaa, että Mariia on onnistuneesti voittanut haasteen ja onnistunut tuottamaan toivotun lopputuloksen. Suunnittelijan tekstiilit ovat sekä mukavia että tyylikkäitä ja hyödyntävät nuorekkaalla tavalla perinteisiä kuoseja. 

Interior%201.jpg
Ambrosa kokoelman romanttiset tekstiilit Villa Maijan sisustuksessa

textile%201.jpg
Luonnolliset sinisen ja vihreän sävyt – yksi kokoelman väripaleteista.
* Kuva: Eeva Suorlahti, stailaus: Mariia Elizarova

Kuitenkin näiden tekstiilien vahvuudet ilmenevät vain asianmukaisesti esitettynä. Kun kyseessä on julkiseen tilaan suunniteltu tekstiili, todellisessa ympäristössään kankat ovat esimerkiksi hotellin verhoina tai verhoiluna ravintolan istuimissa. Keväällä 2015 Capture Design tuotti kolme erilaista tilaa, joissa Mariian tekstiilit voitiin esitellä käytännössä. Tavoitteena oli jäljitellä Suomen Hangossa sijaitsevan Villa Maijan sisustusta. Nuoren, lahjakkaan suunnittelijan kanssa työskentely oli antoisaa ja todellisessa ympäristössä esitetyt visualisoinnit todella auttoivat Mariiaa projektin esittelyssä. Onhan tasokas esitysmateriaali hyvän markkinoinnin tärkein työkalu! ;)

Read in English from Capture Design Website!
Русская версия текста доступна на сайте компании!